DONK wint weer, HBC de terechte kampioen!!!

Na een midweekse speelronde met een gelijkspel tegen het voor DONK lastige EMM’21 (2-2, met goals van Roy van der Graaf en Bas Houdijk) moesten wij zondag thuis aantreden tegen Foreholte uit Voorhout. Het werd wederom een wedstrijd met veel goals.

Onder zeer zomerse omstandigheden op  een gezellig druk DONK complex werd het een wedstrijd die in de eerste helft in evenwicht was, maar waarbij DONK na rust het verschil in kwaliteit op het scorebord zette. Na een 2-2 ruststand stond er kwart voor 4 een verdiende 5-2 op het bord.

Daarmee kwam DONK op 50 (!) punten en staan we stevig op de 2e plaats. Nog 1 overwinning is genoeg voor het definitief als 2e eindigen (en daarmee in de nacompetitie thuis mogen starten). Op onze vrienden uit Heemstede staat echter geen maat. HBC kroonde zich vandaag als kampioen met nu al 20 winstpartijen en slechts 1 gelijkspel (tegen DONK). HBC van harte, uiteraard een volledig verdiend kampioenschap !!!

Foreholte was niet naar Gouda gekomen om de punten cadeau te doen. Trainer Frank Bloemheuvel (volgend jaar actief bij stadgenoot Olympia) had zijn huiswerk gedaan. Waar we normaal met inzakkende en afwachtende tegenstanders te maken hebben werd DONK nu snel onder druk gezet. DONK durfde daar voor rust met de vaardige middenvelders (Zakariah Mellah, Levi van Houten en Mark van Doeland) en balvast aanspeelpunt Jeroen Borsboom goed doorheen te voetballen. Dat leverde een aantal mooie kansen op en 2 goals. Roy van der Graaf maakte de 1-1 (prachtige assist Zakariah Mellah) en Mark van Doeland de 2-1 met zijn prachtige traptechniek uit een vrije trap. Foreholte maakte echter goed gebruik van 2 defensieve slordigheden bij DONK. De 2-2 ruststand was t gevolg. Die slordigheden moeten er de komende weken trouwens uit op weg naar en in de nacompetitie.

In de 2e helft bleek DONK over meer inhoud en kwaliteit te beschikken. Het overwicht betaalde zich uit in treffers van Bas Houdijk (intikker, assist Jeroen Borsboom), Marvin Vat (prachtige omhaal, assist Jeroen Borsboom) en Roy van der Graaf (assist Levi van Houten). Foreholte was niet echt meer bij machte DONK goed bij te benen en zelf creëerde men ook geen uitgespeelde kansen meer.

Een hele mooie overwinning voor onze jongens. Speciale vermelding; de wedstrijd werd erg goed aangevoeld en geleid door de voortreffelijke scheidsrechter Louis Wagner uit Den Haag.

Komende zondag gaan we op bezoek in Reeuwijk-dorp. RVC’33 onthaalt DONK daar altijd met de nodige strijdlust. Die zal er nu zeker ook zijn want RVC speelt zijn laatste kansen om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Deze wedstrijd begint om 14.30 (!) uur. Tot aan Kaagjesland.