DONK 2 komt nog langszij, DONK 2- CVC Reeuwijk 2: 1-1

DONK 2 speelde een erbarmelijk slechte eerste helft tegen CVC Reeuwijk 2. Na een aardige eerste tien minuten waarin twee dotten van kansen om zeep werden geholpen kwamen de apathisch opererende Gouwenaars in het stuk nauwelijks meer voor. Er was geen communicatie, geen coaching van elkaar; kortom … wat was er eigenlijk wel?

In de 22ste minuut kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Een dieptepass door het hart van de Goudse verdediging werd niet op waarde geschat en toen ook keeper Sebas Rosenboom nog eens te laat zijn doel uitkwam was het een koud kunstje voor CVC Reeuwijk om de 0-1 aan te laten tekenen.

Het enige wapenfeit verder in de tweede helft was een inzet van Jason Sriwaren die de voet van de keeper trof.

De toeschouwers kregen in de tweede helft een geheel ander DONK te zien. De in het veld gebrachte Rik Bogaard zorgde met zijn ervaring voor de nodige irritatie bij de tegenstander, er werd beter gecoacht binnen de lijnen en er kwamen kansen voor DONK. De eerste was voor Wessel Akerboom. Hij kopte in de 49ste minuut net naast.

CVC Reeuwijk bleef nog wel gevaarlijk. Het zag de 0-2 terecht afgekeurd worden na appèl van grensrechter Ewoud Mijnlieff en testte even later DONK’s keeper Sebastiaan Rosenboom ook nog met een venijnige lage vrije trap.

Toch waren de grootste kansen voor DONK. In de 76ste minuut stuurde Wessel Akerboom met een fraaie pass Jason Sriwaren de diepte in. Na een goede loopactie tekende de spits voor de gelijkmaker, 1-1.

Vier minuten later leverde Maher Hariti een schitterende voorzet af. Jason Sriwaren stond drie meter voor het doel volledig vrij, maar kopte de bal net naast.

De laatste kans was voor Jesse Bottinga na een pass van Wessel Akerboom. Het vizier van de topscorer stond deze middag echter niet op scherp.

De scheidsrechter floot uitstekend. Dat vond ook de rapporteur. Diens enige belangrijke kritiek was dat de geïrriteerde Jason Sriwaren in de slotfase een rode kaart had moeten hebben. Dat de grensrechter van CVC Reeuwijk er in de tweede helft een potje van maakte en de irritatie mede in de hand werkte was de arbiter nauwelijks te verwijten.

Aanstaande zaterdag 8 april speelt DONK 2 om 11.30 uit tegen ESTO 2.