Donk 2 herstelt zich

Spirit 3-DONK 2   3-3

DONK 2 heeft zich goed hersteld van een mindere periode. Het herstel betaalde zich weliswaar nog niet uit in een overwinning, maar het vertoonde spel en de hoeveelheid gecreëerde kansen beloven veel goeds.

Het was even wennen in een aangepast systeem, maar toen dat eenmaal gebeurd was begon het lekker te lopen. Weliswaar kwam DONK bijna traditiegetrouw weer op achterstand in de beginfase, maar topscorer Jesse Bottinga bracht DONK al snel weer op gelijke hoogte. Met die 1-1 stand werd de rust bereikt in een wedstrijd die redelijk gelijk opging.

Na rust voegde Jesse voor de verandering nog maar eens twee goals toe aan zijn toch al indrukwekkende productie. Er volgden mogelijkheden op 1-4, maar de bal wilde er niet in.

Het was sneu dat een misverstand tussen Robin Top en de overigens weer goed keepende Dennis Gelderblom de aansluitingstreffer inluidde, 2-3. Dat was voor Spirit het signaal om nog een keer alles uit de kast te halen. De beste kansen waren voorlopig echter weer voor DONK, maar helaas bleef de 2-4 uit.

Ver in de onbegrijpelijk lange blessuretijd viel de 3-3 alsnog.

Alles overziend toch een puike prestatie van DONK, dat bij lange na niet op volle oorlogssterkte kon aantreden. De twee spelers van DONK 3, Robin Top en Kevin Dekker kweten zich echter uitstekend van hun taak, terwijl ook jeugdspeler Tristan van Houten kan terugkijken op een prima optreden.

Door het gelijke spel komt Spirit niet dichterbij, terwijl de overige uitslagen ervoor zorgden dat DONK nog steeds fier op de tweede plaats staat.

Aanstaande zaterdag speelt DONK 2 thuis tegen het lastige Schoonhoven 2.