Nipte zege voor DONK, KAGIA-DONK: 0-1

Nou, dat wordt dit keer wel een heel kort verslag. Wat een slechte wedstrijd!”

DONK’s trainer Pieter van Zoest zei het met een brede grijns en die grijns was begrijpelijk. Zijn team had zojuist in een inderdaad weinig verheffend duel met de hakken over de sloot gewonnen van Kagia uit Lisserbroek, 0-1.

Het begon zo mooi op het gezellig drukke Sportpark Lisserbroek. Pupil van de week Boris van Klaveren slalomde behendig door de vijandelijke linies om vervolgens ook Donk’s keeper Bas van der Eem het nakijken te geven. Een voorproefje voor een heerlijk duel.

De harde realiteit was echter anders. Kagia schoot het aardigst uit de startblokken met al in de derde minuut een schot van kilometervreter Gijs de Graaf dat naast vloog. En vijf minuten later kopte aan de andere kant Bas Houdijk na een afgemeten voorzet van Maher Hariti naast, maar dat was het dan voorlopig ook wel. Kagia ging met veel energie, maar zonder al te veel overzicht, op zoek naar de openingstreffer. Beide ploegen grossierden echter in balverlies.

In de 22ste minuut was Kagia toch dichtbij de eerste goal. Gijs de Graaf’s inzet van dichtbij werd echter knap gekeerd door Bas van der Eem. Het zou het belangrijkste wapenfeit van de eerste helft blijken. Verder dan een paar schoten die ruim over of naast vlogen kwamen beide ploegen niet.

In de tweede helft kwam Donk, met Damian van Veen voor de licht gekwetste Tijmen Harmsen, voortvarend uit de startblokken. In de 47ste minuut stuurde Donk’s spits Jeroen Borsboom linkerspits Bas Houdijk met een fraaie voetbeweging de diepte in. Die liet iedereen zijn hielen zien en koerste alleen op keeper Nick Baars af. Hij wachtte echter net iets te lang met schieten waardoor de Lisserbroekse doelman onheil wist te voorkomen.

Vrijwel direct hierna kreeg Bas Houdijk het opnieuw op zijn heupen. In extremis werd hij echter neergelegd door Ajay Malhi. De rechtsback van Kagia mocht niet ontevreden zijn met de gele kaart die hem door scheidsrechter Aniel Jhamai gepresenteerd werd.

In de 52ste minuut werd Donk weer even gevaarlijk. Een hoge pass van Tim Houdijk werd goed doorgekopt op Roy van der Graaf. Donk’s rechterspits kwam echter een voetje tekort om de bal binnen te kunnen glijden.

Tien minuten later was het wel raak. Roy van der Graaf schatte een fraaie diepe bal van Werner Overkamp op waarde en bleef alleen voor keeper Nick Baars heel koel, 0-1.

De periode daarna werd gekenmerkt door slordig spel en door de vele onderbrekingen als gevolg van de wissels die beide partijen toepasten. Bij DONK kwamen eerst Nadir Mohandis  en even later Fouad Musaui binnen de lijnen in plaats van Levi van Houten en Tim Houdijk, terwijl Kagia’s trainer Ronald Rovers Jesper Imanse het veld in stuurde voor Nick Diels.

In die rommelige fase werd er zowaar ook nog een beetje gevoetbald. Het was Donk dat de gelegenheid kreeg om de voorsprong te vergroten. Damian van Veen speelde Fouad Musaui aan die op zijn beurt Bas Houdijk in kansrijke positie bracht. Weer was het keeper Nick Baars die redding bracht.

Het werd hoog tijd voor een slotoffensief van Kagia. Met Jelle Modderman in de ploeg voor centrale verdediger Rick Verdegaal ging de ploeg 1-op-1 spelen en werden alle remmen los- gegooid. Vlak nadat Bas Houdijk bij DONK was vervangen door Yassin Labriki resulteerde die laatste krachtsinspanning van de thuisploeg nog in een enorme kans. De opgerukte centrale verdediger Glenn Lobbezoo zou op minder dan vijf meter van het doel van Donk geheel vrijstaand zeker gescoord hebben als hij de bal met links had ingeschoten. Nu verdween zijn inzet net naast het doel van Bas van der Eem.

Het inzetten van Kagia’s laatste twee wissels, Jasper Koot en Tygo Mesman voor Robin van der Zwet en Robin Hoeke mocht niet meer baten. Het bleef bij 0-1 voor DONK in deze sportieve door scheidsrechter Aniel Jhamai goed geleide wedstrijd.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Al snel bekroop bij het publiek het gevoel dat de ploeg die de eerste goal zou maken de wedstrijd ook zou winnen. En dat gevoel  kwam uit.

Bij Donk is er nog heel veel werk aan de winkel om weer in de buurt te komen van de ploeg die vorig jaar zoveel moois had laten zien.

Aanstaande zondag ontvangt Donk een oude bekende, RVC’33, dat verrassend ook zijn eerste twee wedstrijden met winst afsloot.