“MAGERE” ZEGE DONK 2, DONK 2-IJFC 2: 6-3

In zijn eerste competitiewedstrijd in de zaterdagse tweede klasse heeft DONK 2 laagvlieger IJFC 2 aan zijn zegekar gebonden. De overwinning was mager, omdat die, gelet op het aantal kansen en het surplus aan kwaliteit, veel hoger uit had moeten vallen.

De eerste helft was het aanzien meer dan waard. DONK, met Marvin Vat (op de terugweg na een langdurige blessure), Zakaria Mellah en Mark van Doeland in de gelederen speelde fris en fruitig. De linies sloten goed aan en het wachten was al snel op het eerste doelpunt. Dat kwam er dan ook in de achtste minuut en kan direct als goal van het jaar de boeken in. Mark van Oosten nam vanaf een kleine 25 meter een afgeslagen bal ineens op de slof en ziedend hard verdween de bal achter de verbouwereerde keeper van IJFC in de kruising, 1-0

Lang kon DONK niet nagenieten. Aarzelend ingrijpen van Mark van Doeland werd prachtig afgestraft door IJFC’s linkerspits. Met een fraaie lob passeerde hij keeper Dennis Gelderblom, 1-1.

Mark van Doeland herstelde zich snel van zijn missertje. Keer op keer wist hij met loepzuivere passes de vrije man te vinden. Ook Zakaria Mellah viel in positieve zin op. Hij was zijn directe tegenstander op alle fronten de baas en koos dan voor een regelmatig zeer geslaagde steekpass.

Nadat Ossie snel had gereageerd op een van die steekpasses van Zakaria Mellah en bekwaam voor de 2-1 zorgde was DONK helemaal los. Het regende kansen, maar verder dan een goal van Zakaria Mellah en een eigen doelpunt kwam DONK niet. Terwijl het zomaar 8-1 had kunnen staan bleef de thuisploeg bij de rust op 4-1 steken.

De tweede helft begon weer veelbelovend voor DONK. Na een assist op maat van Mark van Doeland scoorde Ossie fraai via de binnenkant van de paal de 5-1 in de 53ste minuut. Toen vervolgens de 6-1 ook nog werd gescoord door Jesse Bottinga die in een 1-op-1 situatie koel bleef na een mooie steekpass van Justin Vat was de tijd rijp voor het neerzetten van een monsterscore. Niets was echter minder waar. DONK ging steeds slordiger spelen, er werd gejaagd op eigen succes in plaats van het teambelang te laten prevaleren en gemakzucht zorgde er zelfs voor dat IJFC nog twee keer wist te scoren.

DONK’s zevende goal had overigens moeten vallen maar deed dat niet. In de laatste minuut werd een fraaie aanval op de kunstgrasmat gelegd. Ossie werd weggestuurd, Justin sprong over de bal heen en Jesse had de bal voor het inleggen. Tot ieders verbazing rolde de bal echter net naast het gapend lege doel.

Natuurlijk een mooie start voor DONK, al zal de ploeg zich moeten realiseren dat er echt nog wel ploegen zijn waarvan de weerstand groter is dan die van IFC.

Aanstaande zaterdag speelt DONK 2 uit tegen het altijd lastige Haastrecht 2.