GEMISTE KANS DONK 2, Spartaan ’20 2-DONK 2 1-1

DONK 2 heeft een grote kans om zich vast in de subtop van de reserve-hoofdklasse te nestelen gemist. Tegen laagvlieger Spartaan ’20 2 werd het slechts 1-1.

DONK bleef ver beneden zijn niveau van de laatste wedstrijden. Er werd weliswaar hard gewerkt, maar zuiverheid en scherpte waren dit keer ver te zoeken. Flink wat spelers haalden bij lange na niet hun normale niveau. Dit werd ongetwijfeld mede veroorzaakt doordat er allerlei pijnen en pijntjes de ploeg waren binnengeslopen, waardoor het trainingsbezoek de afgelopen week te wensen overliet.

Gelukkig kon er nog één punt bemachtigd worden dankzij Mike Hooft die de openingstreffer van Spartaan ’20 glad wist te strijken.

Erger dan het puntverlies was de fysieke averij die DONK opliep. De ploeg startte al zonder keeper Dennis de Vogel (handblessure), maar moest in het verloop van de strijd ook nog diens plaatsvervanger Mike Gelderblom zien afhaken met een op het oog ernstige knieblessure. Wouter Lubken, normaliter veldspeler, verving hem tussen de palen. En toen 25 minuten voor tijd Rik Bogaard een hamstringblessure opliep en alle wisselmogelijkheden al waren verbruikt was de misère compleet.

DONK 2 speelt aanstaande zondag niet en heeft dus twee weken de tijd om de wonden te likken en de accu weer op te laden. Op 21 november gaat de ploeg op bezoek bij Antibarbari 2, een team dat de laatste weken op stoom lijkt te zijn gekomen, getuige ook de 0-9 overwinning bij Olympia 2.