Donk 2 sterkste in Stadsderby

DONK 2-ONA 2 4-1In de derby tegen de nummer 3 heeft DONK 2 geen twijfel laten bestaan over de krachtsverhouding. Aan de Nieuwe Donkstraat werd ONA 2 met 4-1 geklopt.ONA kwam goed uit de startblokken. Na een kwartier werd een prima counter goed afgerond door de spits, 0-1.DONK lag er niet lang wakker van. In de 17e minuut werd een mooie vrije trap van Mike Hooft goed gestopt waarna Georgio van Loon de rebound net voorlangs schoot.Het bleek uitstel van executie.

Na een goede combinatie tussen Georgio van Loon en Jason Sriwaren scoorde Jesse Bottinga beheerst zijn 19e competitietreffer, 1-1.Vrij kort daarna kreeg ONA de kans om weer op voorsprong te komen. Keeper Sebastiaan Rosenboom bleef echter de baas.In de 24ste minuut kwam DONK op voorsprong. Een splijtende pass van Mike Hooft werd door Jason Sriwaren fraai afgewerkt, 2-1.Acht minuten later ging het overigens prima spelende ONA defensief in de fout. Georgio van Loon mocht vrij voorzetten en Jesse Bottinga tekende voor zijn twintigste (!), 3-1.In de 37ste minuut werd een verre voorzet van Wessel Akerboom voorbij de tweede paal goed teruggekopt door Jeese Bottinga. Jaso Sriwaren stond goed opgesteld en tekende voor de 4-1.Dat was meteen de ruststand van dit aantrekkelijke duel.In de tweede helft was er weer eens een plek voor Tijmen Harmsen die slechts mondjesmaat op afroep beschikbaar is.

Hij verving Kelvin Vat.De wedstrijd haalde niet meer het niveau van de eerste helft. DONK had wel de volledige controle.Grote kansen waren er nog voor Jason (op voet verdediger op de doellijn) en Tijmen Harmsen (schot over na een goede combinatie tussen Jesse en Georgio).Dico Arts kwam nog in de ploeg voor Wessel Akerboom, terwijl Yerno de Heij Jason Sriwaren kwam aflossen.Tijmen Harmsen kreeg nog de gele kaart gepresenteerd.Al met al een prima prestatie van DONK 2 na een uitstekende eerste helft en een zakelijke tweede.Tijmen Harmsen, die vorig jaar furore maakte als back in DONK 1, keek met een goed gevoel terug op zijn drie kwartier speeltijd. “Door studie en een lange buitenlandstage ben ik dit seizoen niet of nauwelijks beschikbaar. Het voelde eerst wat onwennig om op het middenveld te spelen, maar gaandeweg ging het lekkerder. Het begint langzaam weer te kriebelen!”