DONK 2 RICHT ZICH OP, DONK 2-Foreholte 2 3-2

Vorige week was het optreden van DONK 2 allerbelabberdst. De ploeg werd bij de studenten van Antibarbari 2 met maar liefst 5-1 afgedroogd. Ossie zorgde toen voor het enige lichtpuntje door het Goudse doelpunt te scoren. Maar ja, de stand was toen al 4-0.

Deze week nam het team revanche op zichzelf. Dankzij vooral goed teamwork werd subtopper Foreholte 2 met 3-2 verslagen.

Na een kwartier kwam DONK nog wel op achterstand door een makkelijk gegeven penalty, 0-1. Vijf minuten later was het echter al 1-1. Mo Irezzi speelde Levi van Houten aan. De middenvelder bediende op zijn beurt Jason Sriwiran op maat en een seconde later stond de 1-1 op het scorebord.

Het werd een levendige wedstrijd met kansen over en weer. Daarbij onderscheidde vooral DONK’s keeper Dennis Gelderblom zich met uitstekende reddingen, onder andere bij een 1-op-1 situatie.

DONK kwam nog voor rust aan de leiding dankzij Jesse Bottinga die goed werd aangespeeld door Mo Irezzi, 2-1.

Toch zou dit niet de ruststand blijken te zijn. Foreholte scoorde de 2-2 via de voet van Lars Honkoop.

De tweede helft bleef spannend. DONK moest wel wat meer terug, maar verdedigde solide.

In de 70ste minuut kreeg DONK een corner te nemen. Wessel Akerboom slingerde de bal goed voor, waarna Mike Hooft met een geweldige kopbal de winnende treffer, 3-2 wist aan te tekenen.

Al met al een prima prestatie van DONK 2 dat het juiste spoor weer gevonden lijkt te hebben.