Donk 2 naar nacompetitie

DONK 2-WDS 2 5-2

Een goed en geconcentreerd spelend DONK 2 heeft zich verzekerd van een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Vooral in de eerste helft was het spel van DONK een lust voor het oog.
DONK trad aan met een zeer ervaren as en dat was te merken. Marvin Vat, Mark van Oosten en Lars Honkoop waren spelbepalend.

DONK startte overtuigend. Al na 5 minuten verzond Mark van Oosten een mooie dieptepass op Jesse Bottinga. De topscorer schoot niet onberispelijk in, maar kreeg hulp van de keeper, 1-0.
DONK bleef goed spelen, maar na een inschattingsfout van Dico Arts liep het bijna verkeerd af. WDS knalde op de kruising.
Tien minuten later kwam WDS weer goed door, maar keeper Dennis Gelderblom redde bekwaam.

Daarna vond DONK het welletjes. In de 41ste minuut verzond Jesse Bottinga een prachtige pass op de onvermoeibare Boris Arts. Die leverde een puike lage voorzet af. Jason Sriwiran rondde dankbaar af, 2-0.
Twee minuten later alweer een fraaie voorzet van de voet van Boris Arts. Nu was Jesse Bottinga de afronder, 3-0.

De tweede helft was minder boeiend. Jesse Bottinga was nog twee keer dicht bij een doelpunt, maar het was WDS dat profiteerde van een slippertje in de DONK-defensie, 3-1.
In de 75ste minuut creëerde DONK een veilige marge. De zoveelste harde lage voorzet van Boris Arts werd in uiterste nood door een verdediger in eigen doel gewerkt, 4-1.
En toen Jason Sriwiran een voorzet van Jesse Bottinga binnenschoof was het pleit definitief beslecht, 5-1.
De 5-2 in de 90ste minuut was voor de statistieken.

Aanstaande zaterdag gaat DONK 2 op bezoek bij het laaggeplaatste Bergambacht 2.