Donk 2 is de kluts kwijt

DONK 2-IJFC 4   1-4

DONK 2 is sinds de winterstop het spoor volledig bijster. Tegen de nummer vier, IJFC 4, een elftal met voornamelijk slim spelende routiniers kwamen de Gouwenaars er niet aan te pas.

Al vanaf de derde minuut regende het kansen voor de bezoekers, die zich met speels gemak door de Goudse linies combineerden. Het resulteerde al in de derde minuut in de 0-1 en het was een wonder dat het daar geruime tijd bij bleef. Dat was vooral te danken aan keeper Dennis Gelderblom die alleen voor rust al vier cruciale reddingen verrichtte bij droomkansen voor IJFC.

DONK stelde daar twee vrijwel identieke, maar wel veel lastiger te benutten kansen tegenover. Na een kwartier schoot Jesse Bottinga voorlangs en in de 23ste minuut deed justin Vat hetzelfde.

Na ruim een half uur spelen kreeg DONK wat meer grip op de wedstrijd. Boris Arts speelde zijn directe tegenstander knap uit om vervolgens Jason Sriwiran te lanceren. De snelle spits behield het overzicht en bood zijn collega-spits Jesse Bottinga een niet te missen kans, 1-1.

Eindelijk wakker, zo zou je denken. De realiteit was echter anders. De linies sloten nog steeds niet goed aan, de omschakeling liep niet en de dekking bij corners liet te wensen over. IJFC profiteerde kort voor het rustsignaal dankbaar. Hun spits mocht de bal uit een corner volkomen ongehinderd binnen koppen, 1-2.

De tweede helft kon schriftelijk worden afgedaan. Uiteraard probeerde DONK het wel, maar de ploeg kreeg alsnog twee treffers om de oren. Het werd 1-4.

DONK staat nog steeds tweede, een straatlengte achter FC Oudewater en met acht punten voorsprong op het inmiddels naar de derde plek geklommen IJFC.

Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Spirit 3. Weer geen makkie. Het team kan in punten gelijk komen met IJFC.