PENALTY   BEZORGT   DONK   DRIEPUNTER

DONK-TAVV   1-0

TAVV boekte vorige week zijn eerste overwinning. Tegen DONK kwam de ploeg niet in de buurt van een triomf, maar omdat de veel betere Gouwenaars verzuimden om de kansen te benutten mocht de ploeg uit Ter Aar blijven hopen op meer.

Het was uiteindelijk een door TAVV betwiste strafschop die DONK de verdiende overwinning bezorgde.

Al in de eerste minuut werd DONK gevaarlijk. “Appie” Kaïssy kreeg alle ruimte voor een schot, maar kon de boomlange keeper Rodney Pater niet verontrusten.

Drie minuten later diende zich al een tweede kans aan. Levi van Houten zette goed voor maar spits Jeroen Borsboom miste.

DONK behield met verzorgd voetbal duidelijk het beste van het spel. Al snel werd echter duidelijk dat de ploeg zonder Roy van der Graaf (eindelijk weer op de bank na lang blessureleed) weinig diepgang over de vleugels had. Ook de niet geheel fitte spits Jeroen Borsboom miste scherpte.

TAVV van zijn kant wist dat het –gelet op de positie op de ranglijst- geen zin had om zich in te graven. De ploeg stond regelmatig vrij hoog en had in keeper Rodney Pater een ver vooruitgeschoven post die heel wat pogingen van DONK om met lange ballen achter de verdediging gevaar te stichten in de kiem wist te smoren. Gevaarlijk werden de bezoekers voor het eerst in de 32ste minuut. Dorus Boddeke schoot hard en laag tussen de palen, maar DONK’s keeper Bas van der Eem was op zijn post.

DONK nam onmiddellijk het initiatief weer over. Een schot van Fouad Musaui werd door Rodney Pater over de lat getikt. De daaropvolgende serie van drie corners leverde DONK ook niets op.

Grootste kans van de eerste helft ontstond in de 41ste minuut. Een prachtige pass van Werner Overkamp zette Jeroen Borsboom alleen voor keeper Rodney Pater. Die wist zijn doel alweer op knappe wijze schoon te houden.

Met een brilstand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft was de eerste kans voor TAVV. In de 51ste minuut speelde Yassine El Mariami zich knap vrij, schoot laag in, maar vond Bas van der Eem op zijn weg.

Het spel van DONK werd er in die eerste fase van de tweede helft niet beter op. Veel gepriegel aan de linkerkant van het veld, terwijl de op rechts wanhopig om de bal vragende volledig vrijstaande Jordy de Jong voortdurend over het hoofd werd gezien.

Nadat DONK eindelijk weer eens aanviel over de rechterflank bleek dit de inleiding tot de 1-0. Levi van Houten ontsnapte en leverde een voorzet af die tegen de arm van de fel meesprintende Kevin van Wijk kwam. Strafschop, zo vond scheidsrechter Predrag Obradovic; een beslissing die door TAVV fel bekritiseerd werd. Op zich begrijpelijk, maar de (soms buitengewoon onredelijke) spelregels bij hands schrijven nu eenmaal voor dat de armen naast het lichaam gehouden moeten worden. Jeroen Borsboom liet zich niet afleiden door de protesten en vonniste feilloos, 1-0.

Beide ploegen brachten hierna een aantal wisselspelers in het veld. Voor TAVV kwamen Sem van der Hoorn, Ahmed Sharief en Yoeri Bakker binnen de lijnen. DONK bracht verse krachten in de persoon van Zakaria Mellah en Tijmen Harmsen. Zij vervingen Fouad Musaui en Jordy de Jong.

Zakaria Mellah, die vaker op de rechterflank opdook en Levi van Houten, nu meer vanaf het middenveld, maakten DONK gevaarlijker. In de 69ste minuut leidde dit tot de tweede door TAVV fel bekritiseerde beslissing van de arbiter. Levi van Houten brak door en stuitte in extremis op de uitgelopen keeper Rodney Pater. Beide spelers gingen vol voor de bal, maar scheidsrechter zag er het neerhalen van een doorgebroken speler in. Een woedende Rodney Pater kon vervolgens met direct rood vertrekken. Een wel heel zware straf.

Rick Zweers werd de nieuwe keeper en Dorus Boddeke was de speler die het veld moest ruimen.

Met de komst van Roy van der Graaf, die in de 73ste minuut “Appie” Kaïssy kwam vervangen, hoopte DONK de numerieke meerderheid optimaal te kunnen benutten. En inderdaad, de spits was tot driemaal toe vlakbij een doelpunt. Maar iedere keer vond hij de voortreffelijk keepende reservedoelman Rick Zweers op zijn weg.

TAVV bleef met de moed der wanhoop op zoek naar een doelpunt. De ploeg bracht Roel Vogel nog voor Chiel Konings. De zwervende Yassine El Mariami kreeg vlak voor tijd nog een mogelijkheid. Zijn schot vloog echter hoog over.

Bij DONK kreeg Justin Vat nog een paar minuten speeltijd. Hij verving Jeroen Borsboom.

Het bleef bij een verdiende 1-0 zege voor DONK, dat zichzelf mocht  verwijten de tegenstander veel te lang in leven te hebben gelaten.

Door deze overwinning schuift DONK weer wat verder naar boven. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij de verrassend goed presterende nummer 2, EMM ’21 Het zal weer even wennen zijn aan het natuurgras.

TAVV is door deze nederlaag en de verrassende overwinning van Kagia op FC Oudewater weer op de laatste plaats terecht gekomen.