Heerlijke pot van DONK

DONK 2 – Cabauw 2: 8-0

DONK 2 heeft fors uitgehaald tegen hekkensluiter Cabauw 2. De eerste helft was een galavoorstelling waarin DONK alle registers opentrok. Het tweede bedrijf was slordiger, omdat er soms te individualistisch werd gespeeld, terwijl Cabauw de vrije doortocht ook wat moeilijker maakte door meer mensen achter de bal te houden. De uitstekende keeper van Cabauw had aan geen enkel doelpunt schuld en voorkwam een monsterscore.

Vijf doelpunten scoorde DONK in de eerste helft en het ene was nog mooier dan het andere.

Boris Arts beet na een minuut of vijf het spits af na een goed uitgespeelde aanval en een assist van Georgio van Loon, 1-0. Acht minuten later bleef Jesse Bottinga uiterst koel na een droompass van Thijn Hulscher, 2-0, en vier minuten daarna ramde Mark van Doeland de bal ongenadig hard in de kruising na een assist van alweer Georgio van Loon, 3-0.

In de 24ste minuut swingde DONK alweer door de vijandelijke linies. Georgio van Loon kwam in kansrijke positie maar zag zijn schot gekeerd door de keeper. In de rebound faalde Jesse Bottinga niet, 4-0.

Nadat Jesse Bottinga net voorlangs had geschoten na een mooie pass van Boris Arts verzond de voortreffelijk spelende Mark van Doeland weer eens een splijtende pass. Dit keer was Jesse Bottinga wel trefzeker. 5-0.

In de tweede helft bleef het in eerste instantie kansen regenen voor DONK.  Met Kelvin Vat en Jeffrey van Dam in de ploeg voor Wessel Akerboom en Rick Gouw duurde het tot de 55ste minuut voordat de 6-0 op het scorebord verscheen. Nadat Jesse Bottinga en Rik Bogaard eerst nog kansen hadden gemist bleef Jesse op jacht naar zijn derde treffer. Die kwam er ook. Na een fraaie pass op gevoel van Rik Bogaard werd Jesse Bottinga binnen de beruchte lijnen gevloerd. Hij benutte zelf de penalty.

De brigade van Remco Overkamp en Wouter Lubken paste hierna nog twee wissels toe. Dico Arts en Justin Vat kwamen in de ploeg voor Mark van Oosten en Jesse Bottinga.

Pas in de slotfase van de wedstrijd wist DONK de 8-0 eindstand op het scorebord te brengen. Eerst scoorde Rik Bogaard na een goed teruggetrokken voorzet van Thijn Hulscher en kort voor tijd scoorde Jeffrey van Dam met een knap afstandsschot.

Al met al een fraaie overwinning van DONK tegen een tegenstander die, dat moet gezegd, eigenlijk twee klassen te hoog is ingedeeld.

Speciaal compliment ook voor Cabauw. Ondanks hun weinig benijdenswaardige positie op de ranglijst en de grote hoeveelheid tegengoals bleef de ploeg sportief strijden tot het uiterste. Van enige frustratie was niets te merken. Chapeau!

DONK blijft tweede achter FC Oudewater. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg uit tegen WDS 2.