Eerste puntverlies voor DONK en RVC. DONK-RVC 1-1

Aan de Nieuwe Donkstraat namen DONK en RVC (voorlopig?) afscheid van de koppositie in de zaterdagse tweede klasse. Het onderlinge duel leverde geen winnaar op. Lachende derde was ESTO dat voor de derde keer wist te winnen en nu alleen aan kop gaat.

DONK trad aan zonder Mike SLuijter (blessure) en Werner Overkamp (vakantie). De centrale verdediging werd nu gevormd door Damian van Veen en de van een blessure teruggekeerde aanvoerder Marvin Vat. Ook Bas Houdijk ontbrak. Hij is voorlopig niet beschikbaar.

RVC miste Ralph Tol (“Mijn enkel en, eh…. ook al 35 hè”, lachte de spits die ook nog een paar seizoenen voor DONK uitkwam).

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat beide teams speelden om te winnen. De beste kansen waren voor DONK . In de dertiende minuut verzond Levi van Houten een mooie steekpass op Roy van der Graaf. De rechterspits zag zijn inzet nog net geblokt worden.

Drie minuten later brak RVC gevaarlijk uit na riskant gepingel van Jeffrey van Dam. Het liep met een sisser af.

In de 26ste minuut kwam RVC’s rechtsback Dave Tol in een poging een bal nog te halen ongelukkig terecht. Hij moest zwaar geblesseerd het veld verlaten. In zijn plaats kwam Jop van Voskuilen.

Even later leek DONK op voorsprong te komen. Roy van der Graaf pikte heel handig een bal af van een verdediger en bracht Jeroen Borsboom in stelling. De spits koos voor een prachtig lobje over de uitgelopen keeper Stefan van der Meer heen, maar het was centrale verdediger Zanzibar Booy die op de doellijn nog redding wist te brengen.

RVC was vooral gevaarlijk uit vrije trappen en corners. DONK’s keeper Bas van der Eem en zijn verdedigers bleven de situatie echter steeds meester.

In de 42ste minuut liep DONK echter toch tegen een zeperd aan. RVC’s linkerspits Niels van der Meer draaide knap weg van zijn bewaker Maher Hariti en ging vervolgens over het been van de rechtsback. De uitstekend leidende scheidsrechter Giovanni Jaggan aarzelde geen sceonde en legde de bal op de stip. Daan Zantinge vonniste feilloos, 0-1.

DONK begon slecht aan de tweede helft. Twee foutjes achter elkaar van centrale verdediger Damian van Veen zorgden voor verwarring. RVC wist er echter niet van te profiteren. Even later werd DONK’s linkerspits YassinLabriki vervangen door Zakaria Mellah.

DONK was kennelijk geschrokken van de zwakke openingsfase De Gouwenaars bakten er niet veel meer van. Alle aanvalspogingen gingen over de overvolle rechterkant, terwijl de steeds volkomen vrij staande Zakaria Mellah op de linkervleugel net zo goed een snippermiddag had kunnen nemen. Toch kreeg DONK nog een mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen. Na goed doorkoppen van Jeroen Borsboom schoot Roy van der Graaf echter over.

DONK’s trainer Pieter van Zoest besefte dat extra aanvallende impulsen nodig waren. Hij wisselde Damian van Veen en de licht geblesseerde Tijmen Harmsen voor Issam Aarab en Fouad Musaui. Het leidde tot een flink aantal omzettingen bij de Gouwenaars. Beide invallers vielen goed in en brachten nieuw elan in de vertwijfeld naar een opening zoekende thuisploeg. In de 72ste minuut stuurde Pieter van Zoest Nadir Mohandis en Jason Sriwiran in het veld voor verdedigende middenvelder Jeffrey van Dam en de moegestreden Levi van Houten. Vanaf dat moment kreeg RVC het steeds moeilijker. Jason Sriwiran ging de linkerspits positie bezetten en Zakaria Mellah werd vooruitgeschoven middenvelder achter spits Jeroen Borsboom. Het leidde tot een mogelijkheid voor Roy van der Graaf (schot geblokt) en tot diverse corners voor de thuisploeg.

Vier minuten voor tijd kreeg Jason Sriwiran, die al eerder voor gevaar had gezorgd, het op zijn heupen. Hij kon binnen de beruchte lijnen slechts ten koste van een overtreding van scoren afgehouden worden. Jeroen Borsboom benutte de terecht toegekende strafschop feilloos 1-1.

In de 90ste minuut leek DONK de overwinning alsnog te gaan behalen. Jason Sriwiran brak opnieuw gevaarlijk uit, maar kon pas vlak voor de doellijn van scoren afgehouden worden.

Het bleef bij 1-1, een uitslag waar RVC, gelet op de kansenverhouding, nog het meest tevreden mee mocht zijn.

Aanstaande zaterdag gaat DONK op bezoek bij het Leidse DOCOS.