DONK winnaar eigen Jober Thoen Memorial toernooi

Afgelopen donderdag en zondag konden de TC en SLC na een jaar Corona pauze gelukkig ons eigen Jober Thoen toernooi weer organiseren. Het werd een mooi en goed bezocht evenement. De naamgever zou er zeer trots op zijn geweest.

Naast DONK waren er wederom 3 sportieve deelnemers in RVC’33, Groeneweg en GC&FC Olympia. Op donderdag speelden Groeneweg en Olympia (2-1 winst Groeneweg) en DONK en RVC’33 (2-0 winst DONK) tegen elkaar. Zondagmiddag vielen de beslissingen. Doordat Groeneweg en RVC’33 de punten deelden (2-2) zou DONK bij winst op Olympia het toernooi op haar naam schrijven. Olympia nam in de eerste helft een voorsprong maar een hard werkend DONK boog in de slotfase door prachtige goals van Abdelhak Kaissy en Mustafa el Messaoudi de stand om naar een klinkende 2-1 overwinning. Daarmee werd DONK met 10 punten de 2e winnaar van de Jober Thoen Memorial wisselbeker.

Na de prijsuitreiking en de heerlijke broodjes Barra zette de DJ het terras binnen no-time in beweging. Spelers, begeleiders en supporters van alle 4 de deelnemers maakten er een gezellige boel van. Het bleef nog lang onrustig….Jober heeft waarschijnlijk met een grote glimlach meegekeken.

DONK 2 boekte in de ochtend eveneens een mooie overwinning. ESTO 2 werd met 3-0 verslagen.

De selectie is dus prima opgestart. Een mooi begin van een nieuw seizoen. Komende weken gaan we toewerken naar de bekerwedstrijden. O.a. stadgenoot ONA is daarin op 12 september een tegenstander die we gaan ontvangen.