DONK 2 TE LAAT OP STOOM

DONK 2-ESTO 2  7-1

DONK 2-ALPHIA 2   9-2

DONK 2 is te laat op toeren gekomen. De afgelopen twee wedstrijden eindigden in monsterzeges voor de uitstekend spelende ploeg. De eindsprint komt echter te laat om nog in aanmerking te komen voor promotie.

Eerst was het ESTO 2 dat aan de Nieuwe DONKstraat vernederd werd. Na 25 minuten stond de ploeg uit Bodegraven al op een schier hopeloze 3-0 achterstand door een hattrick van de ontketende Marco Douma. ESTO kreeg hierna nog wel een paar serieuze kansen, maar dat leverde, behalve een tegentreffer nog voor de rust, te weinig op.

Vanaf de aftrap in de tweede helft bleek trainer Remco Overkamp maar liefst vier spelers tegelijk te hebben gewisseld. Het weerhield DONK er allerminst van om met volle kracht voluit te blijven gaan. Goede loopacties van Marco Douma en Jesse Bottinga brachten de defensie van ESTO regelmatig tot wanhoop, Maher Hariti was een zeer sterk opkomende rechtsback en linker spits Yassin Labriki onderscheidde zich met zijn fluwelen traptechniek en spelinzicht.

Daar tussendoor voelde de kwikzilverige Ossie zich als een vis in het water. Hij scoorde de 4-1 na een fraaie pass van Yassin en stak even later Jesse Bottinga vrij, 5-1.

Na een fraaie dieptepass van Damian van Veen trof Ossie ook nog eens de paal.

Maher Hariti haalde vervolgens knap de achterlijn en bood Jesse Bottinga de 6-1 op een presenteerblaadje.

Na een prachtig schot van Yassin dat fraai gestopt werd was DONK nogmaals succesvol. Na een combinatie tussen Maher en Ossie mocht ook Jesse voor een hattrick tekenen, 7-1.

Die lijn trok DONK 2 tegen Alphia 2 gewoon door, al zag het daar in de eerste helft nog niet naar uit. Bij de rust leidden de Alphenaren met 0-1. Marco Douma miste een penalty.

Hoe anders verliep de tweede helft. Marco Douma tekende alweer voor een hattrick en Jesse Bottinga zelfs voor een dubbele. Omdat Alphia ook nog een keer scoorde stond uiteindelijk de monsterscore van 9-2 op het scorebord.

Prachtige resultaten, maar ze komen helaas te laat om voor promotie in aanmerking te kunnen komen.