Donk 2 stoomt op

IJFC 4-DONK 2 2-3

DONK 2 heeft de smaak weer aardig te pakken. Door een 2-3 zege bij IJC 4, een team van voornamelijk heel fitte eerste elftalspelers, is de ploeg opgerukt naar een gedeelde  tweede plaats naast WDS 2 en drie punten achter het ongenaakbare Oudewater 2.

In IJsselstein speelde DONK een uiterst matige eerste helft. Veel te vaak werd de lange bal gespeeld, een speelwijze waarmee IJFC wel raad wist. Na vijftien minuten was het IJFC dat de score opende, 1-0.

In de tweede helft kwam DONK stukken beter voor de dag. Binnen twaalf minuten stond het zowaar ineens 1-3. Eerst wees Jesse Bottinga zijn ploeg de weg door vanuit de rebound de gelijkmaker te scoren. Even later won Wessel Akerboom een kopduel, Mark van Oosten stuurde vervolgens Jesse Bottinga weg die op zijn beurt Jason Sriwiran een niet te missen kans bood, 1-2. Het gejuich was nog nauwelijks verstomd toen Jarno Welleman een 1-2 met Boris Arts opzette, zeer knap wegdraaide en vanuit een moeilijke hoek de goede kant van het zijnet wist te vinden, 1-3; een fraaie treffer.

IJFC kwam nog terug tot 2-3 na slecht verdedigen van DONK, waarna aan de andere kant bijna de 2-4 viel. Vlak voor tijd viel nog bijna de 3-3. Keeper Sebastiaan Rosenboom liet zich echter niet verrassen.

Zaterdag 28 oktober speelt DONK 2 thuis tegen Spirit 3.