DONK 2   HEEFT   DE   SMAAK   WEER   TE   PAKKEN

DONK 2-Bergambacht 2   5-1

DONK 2 is erin geslaagd om de wrange smaak van de benauwde overwinning op hekkensluiter SPV’81 2 volledig weg te spoelen. Met bij vlagen wervelend spel werd Bergambacht 2 over de knie gelegd, 5-1. De score had nog veel hoger uit kunnen pakken als het vizier van de aanvallers nog wat scherper zou zijn afgesteld en als paal en lat niet dwars hadden gelegen.

Binnen tien minuten stond DONK al met 2-0 voor via Jesse Bottinga en Rik Bogaard (kopbal). Bergambacht sputterde nog even tegen door na een vrije trap vanuit de rebound de tegentreffer aan te laten tekenen. Daarna was het het hek echter van de dam. Jesse Bottinga had er duidelijk zin in. De spits zorgde eerst voor de 3-1 uit een penalty en nam daarna ook met een schuiver de 4-1 voor zijn rekening. Een onvervalste hattrick.

In de tweede helft trad DONK aan zonder Jesse Bottinga en Justin Vat. Vervangers waren Marco Douma en Imad el Yousfi. Het wervelende spel ging echte nog zeker een half uur door. Imad el Yousfo, op de weg terug na een blessure en ziekte, bleek met zijn snelheid een plaag voor de tegenstander, terwijl zijn collega-vleugelspeler aan de andere kant, Yassin Labriki, strooide met schitterende passes en voorzetten. Toch vloog de bal er pas in de 58ste minuut opnieuw in dankzij Ossie die een voorzet van Yassin uitstekend afwerkte. In de minuten daarvoor hadden Imad El Yousfi (miste voor open doel na een fraaie trekbal van Ossie), Yassin Labriki (schot op de lat), de aalvlugge Ossie (schot op de paal) en Damian van Veen ( kon inglijdend net geen vaart achter de bal krijgen voor de neus van de keeper), de score al richting de tien kunnen tillen.

Na de 5-1 luwde het offensief iets, al knalde Ossie in de 66ste minuut nog kiezelhard op de kruising en schoot Marco Douma twee minuten later net naast na een fraaie voorzet van Imad El Yousfi.

Daarna nam DONK wat gas terug, al bleven er kansjes komen. Het bleef bij 5-1.

Al met al een prachtige show van een ontketend DONK 2. De ploeg staat tweede met drie punten achterstand, maar met een wedstrijd minder gespeeld, op leider Groeneweg 2.

Aanstaande zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij middenmoter Spirit 3.