Donk 2 blijft winnen

Schoonhoven 2- DONK 2    1-4

Helemaal zonder zorgen reisde de brigade van Remco Overkamp niet naar Schoonhoven. Oorzaak was het onplezierige duel van vorig jaar dat DONK weliswaar nipt won, maar dat toch een nare smaak had nagelaten als gevolg van rode kaarten voor Damian van Veen en Marco Douma.

Die zorgen bleken echter onnodig. DONK speelde met verzorgd en bij vlagen leuk voetbal een prima wedstrijd.

Al in de eerste helft nam DONK ruim afstand van de zwaar verdedigend spelende opponent. Jason Sriwaren anticipeerde pijlsnel op een te korte terugspeelbal nadat een schot van Jesse Bottinga was gekeerd en even later was het 0-2, alweer door Jason uit een penalty na een overtreding op Rick Gouw.

Schoonhoven kwam nauwelijks in de buurt van DONK keeper Dennis Gelderblom, maar verraste kort voor rust met een uitbraak en een grote kans. Die werd gemist.

DONK speelde goed combinerend regelmatig door de vijfmansverdediging van de gastheer heen, maar de kansen die daaruit voortvloeiden werden niet benut.

Kort na rust miste Jesse Bottinga een grote kans. Hij nam revanche op zichzelf door even later de 0-3 aan te tekenen.

Een moment van concentratieverlies na kritiek op de scheidsrechter, leverde Schoonhoven toch nog een doelpunt op, 1-3. DONK bleef echter de bovenliggende partij en uit een scherpe corner van Mark van Doeland werd de 1-4 eindstand op het bord gezet doordat de Schoonhovense verdediging zich geen raad wist met de corner en de wind met als resultaat dat de bal in eigen doel werd gewerkt.

Er kwamen nog meer kansen voor DONK, onder andere voor Jesse Bottinga en Rik Bogaard. Soms ontbrak ook het overzicht om een goed lopende aanval doeltreffend af te ronden.

Al met al prima werk van DONK, dat een grote schare toeschouwers verdient. De ploeg staat knap op de tweede plaats achter Oudewater.

Zaterdag 11 november ontvangt de ploeg Cabauw 2.