Donk 2 blijft winnen

DONK 2-Bergambacht 2 5-1

DONK 2 wist zijn zegereeks voort te zetten. Tegen de nummer 4, Bergambacht 2, werd het na een goede tweede helft, 5-1 voor de thuisploeg.DONK 2 kwam in de eerste helft matig voor de dag. De ploeg speelde slordig en in een te laag tempo. Bergambacht wist daar niet veel tegenover te zetten, al beschikte de ploeg over twee snelle vleugelspitsen.Vlak voor rust begon DONK dan toch het verschil te maken. Een uitstekende lage en strakke assist van de voortdurend opkomende linksback Rick Gouw werd door de knap van zijn tegenstander wegdraaiende Jesse Bottinga verzilverd, 1-0.De tweede helft was amper twee minuten oud toen Bergambacht nog even gevaarlijk werd. Een schot vanaf de flank ging echter voorlangs het doel van Sebastiaan Rosenboom.Hierna speelde Rik Bogaard zich nadrukkelijk in de kijker. Eerst schoot hij vanaf 20 meter net over en even later zag hij zijn harde lage schot, na een knappe actie van Boris Arts, knap door de keeper tot corner verwerkt worden.Met Jason Sriwaren voor de niet fitte Georgio van Loon draaide DONK de duimschroeven verder aan. Bergambacht kwam er niet meer aan te pas. Het leidde tot de 2-0 na een prachtige combinatie tussen Jesse Bottinga en Rick Gouw, die Rik Bogaard knap bediende. Tegen de snoeiharde kopbal van de routinier was geen kruid gewassen.Drie minuten later, in de 63ste minuut, ontsnapte Bergambacht. Boris Arts bediende Jason Sriwaren die op zijn beurt tegen de paal knalde. De bal ketste terug, waarna de keeper bekwaam redding bracht op de inzet van Jesse Bottinga.Even later was het toch prijs. Na een vloeiende combinatie tussen Rik Bogaard en Jesse Bottinga kwam de uitblinkende Rick Gouw in schietpositie. Met een knappe goal kreeg hij een verdiende beloning, 3-0In de 70ste minuut deed Bergambacht bij een snelle uitbraak nog even van zich spreken. De voet van Sebastiaan Rosenboom bracht echter redding.Een minuut later wist Jesse Bottinga in twee instanties de 4-0 aan te tekenen na goed reageren op een inzet van Justin Vat.Met Kelvin Vat en Jarno Welleman in de ploeg voor Dico Arts en Rick Gouw vond DONK het wel genoeg. Bergambacht van zijn kant bleef knokken. Het leidde tot een schot op de paal, een knappe tegengoal in de 83ste minuut en een flinke kans kort voor tijd. Sebastiaan Rosenboom liet de tegenstander echter niet dichterbij komen.In de slotseconde van de blessuretijd werd Jesse Bottinga gevloerd binnen de beruchte lijnen. Met een loepzuivere penalty maakte de spits, die inmiddels maar liefst 16 goals op zijn naam heeft staan, zijn felbegeerde hattrick, 5-1.Door deze zege blijft DONK 2 aan kop met drie punten voorsprong op Oudewater 2. Die ploeg heeft echter nog twee wedstrijden tegoed.Aanstaande zaterdag gaat DONK 2 op bezoek bij Haastrecht 2.