In Memoriam: Walter de Knoop

Op woensdagavond 2 November jl kregen wij het bericht dat Walter de Knoop is overleden. Walter is 57 jaar geworden en kwam uit een echte Donkfamilie.

Walter heeft zijn hele jeugd bij sv DONK gespeeld en is in zijn laatste jeugdjaar met de A1 kampioen geworden (met oa Marco Kielliger, Mathijs van der Sprong, Bert van der Kaa, Peter Straver, Remco Overkamp).

Daarna heeft Walter nog korte tijd in de senioren gespeeld (voornamelijk Donk 2) en vervolgens furore gemaakt in het eerste Senioren Zaterdagelftal bij sv DONK (foto staat in het Jubileumboek). Hilarisch is het stukje in de krant waarin stond dat hij afwezig was, omdat hij boodschappen moest doen.

Later speelde Walter nog een aantal jaren in het vriendenteam DONK 5, met ook weer twee kampioenschappen.

Vanaf het begin van de 7 tegen 7 avonden was hij deelnemer, totdat hij onder andere door hartproblemen moest stoppen.

In maart 2020 werd de bekende ziekte bij hem ontdekt, tijdens een skivakantie in Canada. Hij heeft gestreden tot het bittere eind en moest helaas het leven loslaten op 2 November jl. Hij is nog wel even op de reünie ter gelegenheid van sv DONK 100 jaar geweest maar dat hield hij al niet lang meer vol.

Wij wensen zijn vrouw Petra, dochters Iris en Jasmijn en verdere familie heel veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Het afscheid zal plaats vinden op 12 november om 12.45 uur in de aula van crematorium IJsselhof te Gouda. Aansluitend is er van 14.00 tot 15.45 uur gelegenheid tot condoleren in de koffiekamer.

Bestuur sv DONK