Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar

Het einde van het jaar 2022 nadert ons. Het jaar 2022 welke nog begon met de nasleep van Coronaperikelen, maar gelukkig kon redelijk snel weer de draad van het gewone leven worden opgepakt, met op de achtergrond  nog af en toe(gelukkig) een melding van Corona.

Het voetbalseizoen kon voor nagenoeg iedereen nog worden afgemaakt met enkele kampioenschappen voor de Veterinnen, Vrouwen 2 en JO15-1 en DONK 1 behaalde de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse, maar verloor helaas de finale.

Er kon weer een Afsluitende Nacht van DONK georganiseerd worden, welke zeer geslaagd was en de Jubileumcommissie heeft nog enkele activiteiten kunnen organiseren in het kader van het 100-jarig bestaan, welke door Corona 2 jaar waren doorgeschoven. Een zeer geslaagde reünie met ruim 230 deelnemers was een hoogtepunt, evenals een geslaagde feestavond op de 102e verjaardag van onze vereniging met een goede 200 gasten. 

De Kerstdagen naderen en we gaan daarna weer starten met een nieuw jaar. De Feestdagen kunnen nu weer worden gevierd met elkaar en aandacht voor elkaar evenals de Oudejaarsavond en verwelkoming van het Nieuwe jaar 2023.  Voor een aantal van onze leden zullen de komende kerstdagen helaas moeilijker zijn, dan anders, omdat er minder leuke dingen zijn gebeurd in het gezin, familie, werk en/of kennissenkring en voor hen zullen de Feestdagen daarom minder leuk zijn. Deze mensen wensen we allen veel sterkte toe en we hopen dat die mensen, ondanks de tegenslag, toch iets positiefs mogen halen uit deze dagen. 

Als we vooruit kijken dan hoop ik dat we een mooi voetbal jaar tegemoet gaan waarin iedereen in goede gezondheid kan genieten als actieve speler, (assistent) scheidsrechter, toeschouwer, commissielid, barmedewerker en daarbij doe ik vast nog heel veel kleinere functies tekort. Om daarop door te gaan kan onze vereniging altijd nog extra vrijwilligers gebruiken. Ziet u op tegen de ‘verplichting’ om iets te doen? Er zijn zoveel functies die met meerdere mensen enorm makkelijk in te vullen zijn zonder vast te zitten aan een verplichting. Wekelijks zie ik ook enorm veel mensen wel een vrijwilligersfunctie uitoefenen en daar ben ik trots op. 

Het nieuwe jaar zullen we beginnen op zaterdag 7 januari 2023 met een wedstrijd tussen de oude teams van de heren en vrouwen tegen huidige teams van sv DONK. Wedstrijd vrouwen is om 12 uur en die van de heren om 13.30 uur; Aansluitend zal de Nieuwjaarsreceptie worden gehouden waarbij 13 jubilarissen voor 25, 50, 65, 70 of 75-jarig lidmaatschap van sv DONK in het zonnetje gezet zullen worden en er eventueel Leden van verdienste benoemd zullen worden. 

Namens mij zelf, mijn gezin en het Bestuur wens ik u Allen zeer Fijne Feestdagen, een goede viering van Oud & Nieuw en alvast een Voorspoedig en hopelijk Gezond 2023 toe.

Ruud Lubken

Voorzitter sv DONK