Donk 2 stelt teleur

In de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Haastrecht 2 heeft DONK 2 kostbare punten laten liggen. Het werd 3-3 en dat voelde als een flinke domper.De dag begon nog heel goed. Voor de teambuilding gezamenlijk vertrek vanuit huize Wouter Lubken, in Goverwelle. Maar al snel bleek dat het vroege aanvangsuur toch iets te veel van de ploeg zou vergen. Eenmaal in Haastrecht aangekomen bleek dat de verkeerde tenuetas was meegenomen. Dat gaf de nodige stress, het team kwam erg laat in Haastrecht aan en de warming up werd daardoor een vluggertje.

Toch leek het er niet op dat dit zijn sporen zou nalaten. Al in de eerste minuut kreeg Jesse Bottinga een schietkans. De bal vloog echter naast en direct daarna, nog in diezelfde eerste minuut ging Haastrecht er als een haas vandoor om vervolgens de 1-0 te scoren.DONK schrok wakker. Een paar minuten na de openingstreffer stond het al weer 1-1 doordat Jesse Bottinga een penalty benutte. Kort daarna had het al 1-2 moeten zijn, maar Jason Sriwaren stond nog niet op scherp.Die voorsprong kwam er halverwege de tweede helft toch toen Kelvin Vat uit een corner met een kopbal scoorde.

Haastrecht hield ondanks de achterstand consequent negen man achter de bal. De ploeg gokte op de counter maar slaagde er voor de rust niet in om succesvol uit te breken. En omdat ook DONK niet meer scoorde was het met een 1-2 voorsprong voor DONK rusten geblazen.In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, behalve dan dat Haastrecht bij een counter van een foutje in de organisatie wist te profiteren, 2-2.Toch kwam DONK weer op voorsprong. Een schot van Jason Sriwaren kon niet goed verwerkt worden en Jesse Bottinga was er als de kippen bij om uit de rebound de 2-3 te scoren.

DONK bleef kansen creëren, maar slaagde er niet in om ze te benutten. Uit een van die kansen volgde direct een verre uittrap van de keeper. De verdedigers van DONK twijfelden en even later was het zowaar 3-3.In blessuretijd kreeg Jason nog een schotkans, maar de 3-4 viel niet meer.Een teleurstellend resultaat dus voor DONK. “Het was erg stil na afloop in de kleedkamer”, zo vertelde trainer Remco Overkamp, om er direct aan toe te voegen dat een tweede plaats aan het einde van de eerste seizoenshelft hem ook met trots vervulde.

Tja, een tweede plaats lijkt haast wel zeker omdat het niet te verwachten is dat FC Oudewater, dat nu nog een punt achterstand heeft op koploper DONK in zijn twee nog in te halen duels punten zal verspelen.Aanstaande zaterdag ontvangt DONK in een heuse stadsderby het goed draaiende ONA 2, dat de derde plaats inneemt. Maar zelfs bij verlies van DONK kan ONA in de eerste seizoenshelft niet meer langszij komen.