DONK 2 OP DE VALREEP NAAST VOC 2, DONK 2-VOC 2 1-1

In een, vooral door de vele kansen en mogelijkheden, uitermate levendig duel heeft reservehoofdklasser DONK 2 een zwaarbevochten punt uit het vuur weten te slepen tegen VOC 2.

Al snel werd duidelijk dat beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. VOC had misschien combinerend wat meer in zijn mars, maar DONK zette daar een hartverwarmende teamspirit en veel dreiging in zijn aanvalsspel tegenover.

De eerste helft was ook qua kansen en mogelijkheden aardig in evenwicht. VOC had de trekker een keer of drie over kunnen halen, terwijl datzelfde aantal kansen ook op het conto van DONK geschreven kon worden. Jason Sriwiran was tot twee keer toe dreigend voor DONK, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Heel DONK juichte al toen een schitterend schot van Mark van Oosten in de kruising leek te verdwijnen. VOC’s excellerende keeper keerde het schot echter magnifiek.

In het eerste kwartier na rust had DONK de touwtjes stevig in handen. Al in de 46ste minuut had de 1-0 op het scorebord kunnen verschijnen , maar Jesse Bottinga kwam een teenlengte tekort om een prachtige pass van Rik Bogaard te kunnen verzilveren. Een vrijwel identieke situatie nog geen minuut later leidde weer niet tot een doelpunt.

DONK bleef aandringen. In de 51ste minuut bracht Jesse Bottinga met een afgemeten lage voorzet Jason Sriwiran in scoringspositie. Dit keer was het de Rotterdamse keeper die een doelpunt in de weg stond.

Nadat Jesse Bottinga uit een kopbal bijna had gescoord leek Jason Sriwiran na een uur spelen dan toch echt de ban te breken. Hij schoot vanaf een meter of acht de bal kneiterhard tussen de palen, maar opnieuw behoedde VOC’s goalie zijn ploeg voor een op dat moment verdiende achterstand.

Nadat de eerste wissels binnen de lijnen waren gekomen kantelde het spelbeeld. Dat lag niet zozeer aan de kwaliteit van de wisselspelers, alswel aan het feit dat het na wissels toch vaak weer even zoeken is naar de juiste organisatie. Het leidde tot een reuzenkans voor VOC. De Rotterdamse spits passeerde eerst Wouter Lubken en vervolgens ook keeper Dennis de Vogel om een tel later de bal naast het gapend lege doel te schuiven.

Na vijf kwartier spelen ontstonden er hectische situaties voor beide doelen. Eerst werd een inzet van VOC van de doellijn weggehaald, terwijl seconden later aan de andere kant precies hetzelfde scenario zich voltrok.

Langzamerhand waren alle deskundigen het over één ding eens: de ploeg die zou scoren zou ook als overwinnaar van het veld gaan. Dat leek helemaal een feit toen VOC in de 89ste minuut op voorsprong kwam. Twee Donkianen werden soepel uitgekapt door een VOC-aanvaller waarna een schitterend diagonaal schot volgde. Dennis de Vogel was volmaakt kansloos, 0-1.

In de blessuretijd gooide DONK alle remmen los. Het leidde tot enerverende situaties voor het Rotterdamse doel. In de 92ste minuut kopte Rik Bogaard net naast na een vrije trap van Mark van Doeland.

Twee minuten later werd de bal opnieuw in het doelgebied van VOC gepompt. Het was er zo druk dat de keeper onmogelijk bij de bal kon komen en in de ontstane scrimmage schreeuwde heel DONK om een strafschop nadat Roy van der Graaf in het zicht van de haven strandde doordat hij met twee handen zonder bal over de doellijn werd gewerkt. De scheidsrechter was het in deze miraculeuze wirwar van spelers echter ontgaan. De bal ging niet op de stip.

In de 95ste minuut ontstond er een vrijwel identieke situatie. Weer belandde een Donkiaan in een mêlee van spelers zonder bal over de doellijn. Dit keer was er echter geen sprake van een overtreding. Of de scheidsrechter zijn eerdere beoordelingsfout wilde compenseren zullen we nooit weten, maar hij legde de bal nu wel op de stip. Jason Sriwiran bleef uiterst koel en vonniste feilloos, 1-1. Daar bleef het bij.

Al met al weer een prima teamprestatie van DONK 2. De ploeg staat knap derde al kunnen ook de nummer 4 t/m 7 op die plek aanspraak maken.

Op 27 maart moet DONK 2 alweer vol aan de bak als het RKDEO 2 ontvangt.