WK Column

Tijdens de wedstrijd Gouda-Maasdijk vroeg een trouwe volger van mijn columns: waarom geen column over je gedachten van het komende WK.? Nu daar zat wel wat in,want als je een mening over de competitie in de regio ventileert, mag je best  over het WK ook een column schrijven. Welnu daarom aanvullend hierbij wat ik over de gang van zaken bij Oranje vind en de te verwachte prestatie in Brazilië.

Na een goede serie heeft men zich dus geplaatst en na afloop van de competitie kon onze bondscoach  aan de start met trainingen en oefenwedstrijden. Daar werd al snel duidelijk  dat van Gaal genoot van het overdreven afknijpen en uitblaffen van de jonge groep spelers, spelers die geen enkel commentaar durfden te geven aangezien de selectie nog niet definitief was.

Eindelijk was het dan eind mei en wist een ieder wie er mee mocht naar Brazilië,dus in nog twee oefenwedstrijden zou het elftal en het systeem getoond worden. Helaas wat een drama  matig voetbal twee rammelende systemen en een bondscoach die maar trots was, want winst was prachtig en de nul ook. Dat de stadions vol zaten  met supporters die van 30 tot 60 euro hadden betaald telde niet .Hij was trots; ik weet niet waarop; maar zal uitleggen wat mij zo mateloos teleurstelde.

Voor die het niet weten ik ben een echte Feyenoord fan! Maar wat is de reden dat er zoveel spelers gekozen zijn van mijn club?

Als je ze kiest zet ze dan ook op de plek waar ze thuishoren. Martens Indie is geen linksback,hoort in het centrum, anders niet kiezen voor hem. Blind is slechts bruikbaar op linksback,maar matig, dus waarom van Aanholt wegsturen ,dit was de ideale back op links. Blind op het middenveld is een miskleun. Als keeper was Gillessen bij Ajax prima op dreef doch hij gaat met zoveel terugspeel ballen weer in de fout wacht, veel te lang en kan slecht mee voetballen . Krul is  beter en heeft  denk ik meer ervaring. Ook  het middenveld  roept vraagtekens op de Jong is een vaste keus,maar wie daarbij ? de Guzman is een optie  maar niet fit wie dan blijft de vraag Schneider terug, zou kunnen en de derde dan Clasie of Wijnaldum,technisch sterk maar geen krachtpatsers,dus kwetsbaar.

Voorin van Persie en Robben en eventueel  Lens en/of  Huntelaar. Nu van Persie; klasse; maar matig seizoen en   in mijn ogen nog niet fit,Robben geen twijfel.  We zullen zien  wat het wordt, maar veel  vertrouwen heb ik niet. Te laat met een vast elftal geoefend, de gevolgen zien we direct tegen Spanje Ik denk een rommelige wedstrijd, we twijfelden aan de achterhoede maar misschien is de aanval wel ons probleem. Ik zie de jongens graag ver komen , maar voor de dictator en rommelaar van Gaal vind ik drie wedstrijden genoeg. Waarom geen van Dijk ,geen Aanholt of Pieters en wel Kuijt ??. Ik denk dat Huntelaar baalt als van Persie faalt ,want van Gaal ziet hem alleen als noodgeval. Verving van Persie twee keer,wie kwam erin geen Huntelaar !.Hou die eens in de gaten op de  reservebank.

Na misschien mijn negatief beeld tenslotte toch nog even tevredenheid want in de nacompetitie speelde Gouda zaterdag zich alsnog veilig .Olympia kan maandag alsnog promoveren                                Terwijl Perkouw en WDS promoveerden .Echte dorpsclubs met een trouwe aanhang en op karakter met meer dan 100% inzet ,de matige competitie start goed gemaakt ,dus op naar da derde klasse.   Ik heb met de fanatieke aanhang genoten van een fraaie overwinning van WDS op Siveo,  fantastisch wat een sfeer en prima organisatie

Perkouw  tegenstander VVSB kwam niet opdagen nadat Perkouw de eerste wedstrijd had gewonnen in Noordwijkerhout. In Berkenwoude wilde men het  afmaken. Organiseerde van alles voor een mooie sfeer maar VVSB kwam niet opdagen. Had een uitje naar het buitenland met de selectie. Dat was toch al weken bekend ?. Waarom dan eerst thuis wel spelen.?  Schunnig !

Tip aan de KNVB , pik dit niet en laat VVSB de kosten van Perkouw maar betalen,geen boete geven van 500 euro en in je eigen zak steken. Dat kennen we al vaker en helpt Perkouw niet.

Zo kan de bond dit seizoen alsnog positief afsluiten voor de oprechte amateur .

En nu echt vakantie en het WK. Hopelijk genieten.

Sportieve groeten

Ferdy Kolster