Voorraad met beperkte houdbaarheid verkocht aan de Leden

Doordat de verenigingen vanaf 12 maart zijn geconfronteerd met het dicht houden van de kantine, werd er zorgwekkend gekeken naar de huidige voorraad qua houdbaarheidsdatum en wat daarmee gedaan kon worden.

De Bestuur heeft door het stil leggen van alle activiteiten en sluiten van de kantine de nodige financiële zorgen en doet er alles aan om te kijken hoe we de vereniging draaiende kunnen houden.

Een van de zaken was hoe om te gaan met de voorraad en wat moet er op korte termijn gebeuren met artikelen die een beperkte houdbaarheidsdatum hebben tot pak hem beet juni-juli 2020.

De leverancier van het bier heeft aangeboden om de huidige voorraad bier op te halen en wanneer we de kantine weer mogen openen voor onze leden, ontvangen wij de zelfde hoeveelheid bier met nieuwe houdbaarheidsdatum weer terug.

Bedankt daarvoor.

Vervolgens is door de barcommissie gekeken welke voorraad weg zou moeten, de leden zijn geïnformeerd en gevraagd om sv DONK te helpen door de artikelen die weg moesten van DONK over te nemen voor inkoopprijs of onder de inkoopprijs.

Hierdoor zou het verlies op deze artikelen beperkt blijven, hoefden we bijna niets weg te gooien en konen we de leden goedkope artikelen bieden.

Het bestuur wil dan ook alle leden die voorraad hebben afgenomen hartelijk bedanken, want alles wat te koop werd aangeboden is afgenomen.

Nu is het afwachten wanneer de overheid aangeeft dat kantines weer open mogen, activiteiten weer opgestart mogen worden en hoe we dan om moeten gaan met de nieuwe 1,5 meter afstand economie en hoe kunnen/moeten we dat bij sv DONK in de kantine en terras inregelen.

Met vriendelijke groet,

Ruud Lubken