Voorbeschouwing selectievoetbal

Het komende weekend staat in het teken van de volgende poulewedstrijden in de beker. Na deze zondag zijn er nog 2 (oefen- en beker-)wedstrijden en dan start de competitie. Het zijn de laatste stappen die nu gezet gaan worden.

DONK 1 gaat op bezoek bij zondag eersteklasser sv ROAC uit Rijpwetering. ROAC speelde het afgelopen jaar in de eerste klasse van West-2 (bij Olympia) maar is komend jaar ingedeeld in West-1 en gaat dus vooral Noord Holland bezoeken. ROAC is een echte dorpsclub met een grote saamhorigheid en een spelersgroep die net als bij ons bestaat uit echte club jongens. De laatste jaren hebben zij mooie stappen gemaakt en spelen daarom nu op een heel mooi niveau. Wat dat betreft een voorbeeld voor ons. 

Afgelopen zaterdag speelde DONK 1 tegen het zeer ambitieuze en danig versterkte Deltasport. Het werd een spannende pot voetbal met een hoge intensiteit. Na een 3-0 voorsprong werd het in de slotfase nog spannend met een alles-of-niets offensief van Deltasport. Maar we bleven koel en sleepten de wedstrijd winnend uit het vuur met 3-2. We hebben afgelopen zaterdag met de jonge groep aangetoond dat we ondanks de Corona periode echt nog wel stappen hebben gemaakt. Als we ook deze wedstrijden met alles erop en eraan gaan winnen, belooft dat veel goeds. Zondag krijgen we wederom te maken met een team wat haar wedstrijden doorgaans met volle overgave en de nodige fysiek tegemoet treed. Interessant om te zien hoe we met deze tegenstander om zullen gaan. De wedstrijd wordt gespeeld op gras, vangt aan om 14.00 uur en wordt gespeeld onder leiding van een neutraal trio. 
Let op; als u deze wedstrijd wilt bezoeken moet u vooraf registreren ivm Corona. Dat doet u via onderstaande link; https://www.svroac.nl/reserveer-voor-roac-donk/

Tot ziens in Rijpwetering.

DONK 2 is de bekerpoule afgelopen zondag zeer voortvarend begonnen. Het mocht verwacht worden dat 2e klasser Slikkerveer 3 geen grote problemen zou opleveren, maar dat we dan ook (ondanks allerlei logistieke aanloopproblemen bij de begeleiding waardoor de volwassenheid van de groep nadrukkelijk getoond werd) met 0-9 van het veld stappen, toont aan dat we ook in de breedte steeds sterker worden. Zondag speelt DONK2 tegen Antibarbari 3 een thuiswedstrijd om 11 uur. Antibarbari begon vorige week met een 4-0 overwinning op ONA 2. Zij zullen meer weerstand gaan bieden is de verwachting.

Tenslotte DONK3. Zij maken zondag de reis naar het deftige HBS om het in Den Haag te gaan opnemen tegen HBS4. Afgelopen zondag werd nipt met 1-2 verloren van SVH 2, mogelijk dat er zondag wel winstkansen zijn.
Allemaal veel plezier en succes