Voorbeschouwing selectievoetbal; de herstart.

De winterstop zit erop, we mogen weer !!!

Aankomend weekend herstart de competitie van de selectieteams. Voor de winterstop hebben zowel DONK1 als DONK2 erg goed gepresteerd. Ook DONK3 is met goede resultaten in december de winterstop in gegaan. Het is nu zaak de posities verder uit te bouwen.

DONK1 behaalde in haar laatste wedstrijd voor de winterstop de mooie 1-3 overwinning op ONA. Daarmee kwamen we in totaal op het keurige aantal van 22 punten uit 12 wedstrijden en bezetten we momenteel de prachtige 3e plek als promovendus in de tweede klasse. Daarnaast was dit de 4e overwinning op rij in de tweede periode en dus de koppositie in een periode die gaat over 9 wedstrijden. We staan nu met 12 punten uit 4 wedstrijden aan kop.

Na de nieuwjaarsbijeenkomst, de aftrap van het jubileumjaar en het presenteren van het prachtige jubileumtenue is er verder in januari hard en goed gewerkt op trainingen en in oefenwedstrijden. Deels hebben we dat in het succesvolle trainingsweekend in Paterswolde gedaan waar we met 2-0 wonnen van vv Helpman uit Groningen. Vervolgens werd er gewonnen van Aarlanderveen (10-1), RKDEO (3-1) en speelden we afgelopen dinsdag met 1-1- gelijk tegen Be Fair. Nog niet verloren in 2020 dus.

A.s  zondag openen we tegen PVCV uit Vleuten. Een voor ons volkomen onbekende tegenstander die echter ook goed bezig is geweest in november en december. PVCV heeft inmiddels 17 punten verzameld en neemt daarmee de 8e plaats in. We gaan zondag voor 3 punten, maar daarvoor zal het nodig zijn om de positieve lijn door te trekken. De groep is scherp, fit en vol energie om de competitie goed te hervatten. John en Pieter kunnen meerdere keuzes maken en dat is altijd prettig. Zondag staat scheidsrechter Vlek aan de leiding van deze wedstrijd waarin DONK voor het eerst zal aantreden in het prachtige retro-jubileumtenue.

Echter voordat er om 14 uur wordt gestart met DONK1 is er om 11 uur een meer dan smakelijk voorgerecht. DONK2 speelt zondag direct een sleutelwedstrijd. Koploper Antibarbari komt naar Gouda. Op dit moment staan de Rotterdammers met 31 punten uit 12 wedstrijden 4 punten voor op DONK2. Om de titelrace in de res. 1e klasse  spannend te kunnen laten blijven zou een overwinning heel welkom zijn uiteraard. De mannen van Remco, Jurgen en Kees hebben een productieve start gemaakt van 2020 met in 3 oefenwedstrijden 14 goals. Vooral de 4-3 winst tegen reserve hoofdklasser RKDEO moet vertrouwen geven. De voortekenen zijn ook hier dus positief, maar Anibarbari is nooit een makkie. Wat lekker zou een overwinning echter smaken…

Tenslotte gaat ook DONK3 zondag weer van start. Tegenstander is COAL2 uit Rotterdam. Afgaande op de stand liggen er zeker mogelijkheden, maar een eerste wedstrijd na de winterstop is altijd weer even wennen. Ook DONK3 speelt zondag een thuiswedstrijd die om 11 uur begint.

Het kan een hele mooi “thuis-zondag” worden. Naast de selectieteams spelen ook alle recreatieteams thuis. Dat wordt een hele gezellige 3e helft.

We wensen spelers, begeleiders en scheidsrechters een mooie en sportieve zondag toe.