Voorbeschouwing selectievoetbal; Competitiestart!

Komende zondag begint de nieuwe competitie. DONK1 een stap omhoog naar 2e klasse, DONK2 een stap omhoog naar reserve 1e klasse en DONK3 in de reserve 3e klasse. Alle 3 de teams spelen thuis. Een betere planning kon de KNVB niet maken!

DONK1 begint de competitie tegen het Rotterdamse Xerxes/DZB. Een traditieclub, waar de focus overigens op het zaterdagvoetbal ligt. Na een stevige voorbereiding met meerdere goede wedstrijden tegen tegenstanders van (merendeels eerste klasse) niveau mag DONK zondag laten zien hoe ver we echt zijn. Oefenen en bekeren is voorbij, het gaat er nu echt om. We hebben een jonge en gretige groep, grotendeels gelijk aan vorig jaar maar wel weer een seizoen verder in ervaring. De potentie is er zeker, we worden nog steeds met de week sterker maar het gaat nu ook om winnen. Een goede start zou heel welkom zijn. Ons eerste doel is dit jaar uit de gevarenzone te blijven. We beginnen daar zondag om 14 uur mee onder leiding van scheidsrechter Hulters. Een mooie reis door de 2e klasse breekt aan. Xerxes/DZB zal er net zo over denken.

DONK2 heeft ook een goede voorbereiding achter de rug. Afgelopen zondag werd bijvoorbeeld ONA 2 met een grote 9-2 nederlaag naar huis gestuurd. Als 1 ding duidelijk is geworden is dat de ontwikkeling in de breedte ook door zet. Den Hoorn 2 is wel een pittige tegenstander, maar dat maakt zondag gelijk ook dingen duidelijk. DONK2 staat dit jaar onder leiding van Remco Overkamp, Jurgen Paap en Kees Vat. 3 echte Donkianen die er met de jongens wat van gaan maken in de pittige reserve eerste klasse. Zondag starten we om 11 uur onder leiding van scheidsrechter van Polanen.

DONK3 onder leiding van Raymond Gelderblom en Edwin Top start zondag tenslotte ook thuis aan de competitie. Zij bijten het spits af om 11 uur tegen Groeneweg 3 onder leiding van scheidsrechter van der End.

Een mooie eerste competitiezondag gloort op het DONK complex. Gaan we ook u langs de lijn zien?

Alle spelers en begeleiders in ieder geval heel veel plezier en succes!