Voorbeschouwing selectievoetbal 8 maart

In de agenda stond zondag 8 maart als laatste speeldag van de 2e periode. De dag waarop DONK 1 na een mooie serie wedstrijden aan het einde van 2019 mogelijk de 2e periode zou kunnen pakken. We waren echter een week te vroeg…het gelijkspel (wat gezien de kansenverhouding eigenlijk een overwinning zou moeten zijn geweest) tegen RVC’33 betekende nu al een onoverbrugbare afstand voor de achtervolgers. Zowel Groeneweg als Antibarbari struikelden afgelopen zondag. Wat een geweldige prestatie van onze jongens. We doen aan het einde van het seizoen sowieso een gooi naar promotie naar de 1e klasse. Overigens uiteraard met zowel DONK 1 als DONK 2 want zij behaalden in de reserve 1e klasse al eerder de 1e periode en spelen voor promotie naar de reserve hoofdklasse. Wat een weelde !!!

Maar….met 4 punten achterstand op koploper ONA (sinds de nederlaag in december tegen ons een stuk minder stabiel) en inmiddels op gelijke hoogte met Antibarbari is er misschien wel meer mogelijk…Daar gaan we uiteraard niet van dromen, daar gaan we aan werken !!!

Komende zondag kunnen we daarin een zeer belangrijke stap zetten. Antibarbari komt namelijk naar Gouda. Een traditioneel fysiek sterke tegenstander maar afgelopen september ook voetballend duidelijk een stap verder dan ons jonge team. Inmiddels zijn we 15 wedstrijden verder, staan we op hetzelfde respectabele aantal van 30 punten en is het interessant te zien of het verschil uit september inmiddels weggewerkt is. We zijn inmiddels meer dan gewend aan fysiek sterker 2e klasse voetbal. Antibarbari heeft nu 2 wedstrijden achter elkaar verloren van Excelsior’20 en Groeneweg, dus zullen de studenten gebrand zijn op aanhaken. Wij hebben afgelopen zondag een goede wedstrijd gespeeld tegen het fysieke RVC. We waren in staat om weer voldoende kansen te creëren maar we hebben alleen onvoldoende gescoord. Het wordt derhalve zondag een interessante ontmoeting. Om 14 uur fluit scheidsrechter Oosterlaken voor de eerste keer. Staan we omstreeks 16 uur alleen op de tweede plaats? Kunnen we wederom dansend door de kleedkamer?

DONK 2 had afgelopen zondag “her worst nightmare”. In een eerste helft waarin er niets aan de hand was, werd vergeten de voorsprong niet op 3 maar op minimaal 5 goals te zetten. De stevige wind in de rug was ons daarin welgezind. Na rust ging alles fout wat fout kon gaan en lieten we een zekere 3 punten ons als sneeuw voor de zon ontglippen. 3-0 werd uiteindelijk 3-4. De tegenstander uit Delft ging voor goud, maar dit had nooit mogen gebeuren. Zondag hebben allen een kans op eerherstel. Dit keer speelt DONK 2 wederom thuis en nu tegen MSV’71 uit Maassluis. Het tweede start haar thuiswedstrijden altijd om 11 uur.

DONK 3 tenslotte is na de winterstop prima op dreef. De stijgende lijn is duidelijk zichtbaar en daarmee is DONK 3 ook opgeklommen naar een meer comfortabele middenmoot positie. Zondag komen de mannen van stadgenoot Olympia 3 op bezoek. In voltallige bezetting een team met oud-selectie spelers. Die weten waar Abraham de mosterd haalt. Onze mannen van DONK 3 kunnen echter voor een verrassing zorgen. Ook DONK 3 start om 11 uur.

Wij wensen uiteraard alle spelers, begeleiders, arbitrage en de trouwe supporters een hele mooie zondagmiddag.