Voorbeschouwing selectievoetbal 8 december

Zondag 8 december – de Sint is weer vertrokken – cadeautjes worden niet meer gegeven.

DONK 1 speelt zondag een uitwedstrijd tegen ESTO in Bodegraven. Voor onze trainer bekend terrein. Hij zou dus kunnen weten hoe je daar de punten kunt weghalen. Maar zo simpel zal het niet zijn. Pieter zal zijn plan ongetwijfeld klaar hebben, maar binnen de lijnen moet het gaan gebeuren. Afgelopen 2 weken lieten onze jongens zien dat we het winnen nog niet verleerd zijn. Winstpartijen tegen COAL en Excelsior’20 hebben ons weer op een mooie plek aan de bovenkant van de middenmoot gebracht. ESTO is de volgende halte om die positie te behouden dan wel te verstevigen. We zullen vertrouwen putten uit de recente resultaten, maar nog veel meer uit het bij vlagen uitstekende veldspel.

ESTO heeft een moeizamer start van de competitie achter de rug, maar afgelopen zondag werd na rust met 1-3 afgerekend met en bij Meeuwenplaat. Een goede en voor ESTO noodzakelijke overwinning om de onderste posities enigszins te verlaten. Daarvoor lijkt de ploeg uit Bodegraven ook te goed. Zeker nu een aantal lang geblesseerden weer gaat aansluiten.

Voor DONK is het dus zeker zaak op de hoede te zijn. Nu een keer een serie neer gaan zetten van meer dan 2 goede wedstrijden en over een langere periode aantonen hoeveel kwaliteit er in de ploeg zit. Zondag aan de Kievitsheuvel in Bodegraven met 3 punten terugkeren naar Gouda zou heel mooi zijn. Op deze manier kan Pieter in ieder geval een half jaar met de borst vooruit blijven lopen. DONK kan zondag nog niet beschikken over Rik Bogaard en Mark van Doeland. Jordy de Jong en Wessel Akerboom maken beiden na langdurige blessures minuten in DONK 2. Scheidsrechter Vogelenzang laat om 14 uur aftrappen

DONK 2 vervolgt haar weg in de reserve 1e klasse via het roemruchte DHC uit Delft. We zijn sinds zondag weer de trotse koploper en zullen dat de laatste 2 wedstrijden tegen DHC en cvv Zwervers Capelle moeten gaan bewijzen. 2 ploegen die deel uit maken van de top 4. Afgelopen zondag werd Excelsior’20 2 vakkundig en met een duidelijke uitslag (5-0) naar Schiedam teruggestuurd. De terugkeer van Mark van Oosten als grote regisseur van DONK 2 moet de begeleiding als muziek in de oren hebben geklonken. Zondag moet er echter een belangrijke pot gewonnen worden. Winst op DHC betekent een mede-concurrent voor de eindzege al voor de winterstop op 10 punten achterstand zetten. Een mooi uitdaging. In Delft starten we om 11.30 uur onder leiding van scheidsrechter Yilmaz.

DONK 3 haalde afgelopen zondag een verdienstelijk punt tegen het hoog geklasseerde Excelsior’20 3. Het werd uiteindelijk 4-4 na een laat zondagsschot van JO19-speler Tycho Hekking. Komende zondag speelt ook het derde een uitwedstrijd. Ze gaan zich opmaken voor de reis naar Rotterdam waar Steeds Hoger 2 zijn hoge positie op de ranglijst wil vasthouden. Als DONK 3 er weer staat als eenheid is er veel mogelijk als om 11 uur wordt afgetrapt.

Heel veel succes en plezier voor alle spelers, begeleiders, arbitrage en supporters.