Voorbeschouwing selectievoetbal 4 oktober; Onwerkelijk….

Het seizoen is nog maar 2 speelrondes oud en nu al wordt er gevraagd ons wederom te plooien naar de nieuwe voorschriften als gevolg van golf 2 van Covid-19. Uiteraard gaan we dat met z’n allen doen en we zijn blij dat we vooralsnog wel kunnen blijven spelen, maar echt leuk zal anders zijn. Vooral voor de supporters die vooralsnog niet meer welkom zijn.

We kunnen hier natuurlijk allerlei discussies over voeren, feit is dat we het virus onder controle moeten krijgen en we daar binnen de voetballerij uiteraard ook gewoon onze bijdrage aan moeten leveren. Hoe meer we dat doen, hoe sneller we mogelijk weer normaal naar de club kunnen. We vragen iedereen de aangescherpte regels te respecteren en de club niet onnodig in de problemen te brengen.

Via onderstaande link kunt u op de website van de KNVB veel vragen en bijbehorende antwoorden vinden;

Dan naar het veld. Afgelopen zondag was er voor DONK 1 een mogelijkheid zich te revancheren van de valse start in Vlaardingen. Dat is goed gelukt via een monsteroverwinning op de mannen van Xerxes/DZB. De weerstand was erg mager en zeker niet maatgevend voor hetgeen we dit jaar wekelijks zullen gaan ervaren, maar met 8-1 winnen doe je ook niet zo maar. Een prima herstel dus en een lijn die we de komende weken zullen moeten gaan doortrekken.

Zondag is COAL de volgende opponent. De start van de mannen van de Oldegaarde in Rotterdam is perfect; 6 uit 2 wedstrijden en 2x een overwinning met een aardig doelsaldo. Het is inmiddels wel duidelijk dat we een ander COAL gaan ontmoeten dan afgelopen seizoen. Uit de inmiddels vergaarde informatie is blijkt dat we een ploeg gaan treffen met een hoge vaardigheid, fitter dan vorig jaar en daarnaast met aantal uitstekende individuen. Daar zit ook BVO ervaring bij in de persoon van Adnan Alisic. Kortom, we zullen aan de bak moeten op het natuurgras in Rotterdam.

Onze jongens hebben gegeven de omstandigheden prima getraind. Een aantal kleine blessures zijn inmiddels zo goed als genezen. De groep wordt dan ook weer wat breder. Helaas zullen we Jordy de Jong voorlopig moeten missen omdat het noodlot wederom bij hem heeft toegeslagen. Sterkte Jordy. Zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Prins en vangt – helaas zonder publiek – aan om 14.00 uur. We zullen via het Twitter-account van sv DONK (@svDonk) verslag doen van deze wedstrijd alsmede Gouwestad Sport heeft een verslaggever ter plaatse.

DONK 2 maakte afgelopen zondag voor het eerst kennis met een ploeg die al wat langer op het hoogste reserve niveau actief is. Foreholte 2 bleek een maatje te groot, vooral waar het ging om compact blijven spelen als team en het mede op basis van ervaring uitspelen van een wedstrijd. Komende zondag gaat DONK 2 naar Noordwijk om het daar op te nemen tegen SJC 2. Een tweede elftal van een hoofdklasser, dus ook daar zal de weerstand hoog zijn. Een mooie uitdaging voor onze jongens die met de ervaring van afgelopen zondag weer een mooie stap kunnen maken. In Noordwijk wordt om 11 uur afgetrapt (maar ook hier mag uiteraard geen publiek gaan kijken).

DONK 3 tenslotte speelde zondag een vervelende wedstrijd tegen CWO 2. Een wedstrijd die helaas het einde ook niet haalde. De KNVB buigt zich momenteel over het vervolg. Komende zondag gaat DONK 3 op bezoek bij Antibarbari 5. Tegen Antibarbari wint niemand makkelijk en we wensen de mannen van Raymond en Steven erg veel succes.

Helaas zonder publiek en dus vooral veel succes en plezier voor spelers, begeleiding en arbitrage.