Voorbeschouwing selectievoetbal 3 november

Afgelopen weekend haalden onze selectieteams de knappe score van 7 punten. Gaan we dat het komend weekend overtreffen? De sfeer in de selectie is prima werd afgelopen donderdag ook na de verschillende trainingen nogmaals duidelijk bij de door de SLC georganiseerde “laatste donderdag van de maand” avond. De basis is derhalve aanwezig voor weer een succesvolle zondag.

DONK1 rekende afgelopen zondag vakkundig af met laagvlieger Meeuwenplaat. De nederlaag tegen RVC de week ervoor had pijn gedaan, maar een fris spelend DONK voetbalde dat gevoel al voor rust volledig van zich af. 3-0 halverwege en uiteindelijk 5-2 bij het eindsignaal. Het verschil in doelpunten had nog veel hoger kunnen (of moeten?) zijn.

De start van de competitie met 10 uit 6 is als promovendus uiteraard gewoon goed. Gewoon goed lijkt echter niet genoeg voor deze spelers- en begeleidingsgroep. Zondag gaan we naar onze vrienden van Groeneweg. Vorig jaar nog terecht een trotse eersteklasser, maar dit jaar na de degradatie enigszins stroef gestart. Onze oud-clubtopscorer Rene van Beek zal zijn manschappen echter op scherp zetten om zondag punten te halen. Al was het maar om bij de verschillende DONK getinte verjaardagen en feestjes niet een half jaar gedold te worden. Groeneweg heeft gewoon een prima elftal en selectie die gebaseerd is op hetzelfde beleid als bij DONK; zo hoog mogelijk spelen met vooral zelf opgeleide spelers. DONK gaat uiteraard ook zondag naar Zevenhuizen voor de volle winst. Scheidsrechter Straver fluit om 14 uur voor de aftrap.

DONK2, debutant maar ook gelijk trotse koploper in de eerste klasse, won afgelopen zondag zwaarbevochten maar terecht met 2-0 van Concordia uit Delft. Marco Douma was de gevierde man en bezegelde met 2 goals een puike teamprestatie. Na het kampioenschap van vorig jaar trekt DONK 2 de stijgende lijn gestaag door. Als de huidige spirit en teamgeest in dit team aanwezig blijft kunnen er hele mooie dingen gebeuren. Komende zondag is VOC3 onze volgende lastige tegenstander in een uitwedstrijd die ook pas om 14.00 begint onder leiding van de heer Kazmi.

DONK3 behaalde afgelopen zondag een punt tegen HWD2, waar 3 punten eigenlijk terecht zou zijn geweest. Een storm op het doel van HWD in het laatste kwartier betekende echter geen volle 3-punter. Komende zondag speelt het derde uit tegen Meeuwenplaat 3. Ook deze wedstrijd in Spijkenisse begint om 14 uur.

3 wedstrijden in de middaguren. Dat betekent keuzes maken voor de verschillende supporters. We wensen iedereen heel veel succes en plezier.