Voorbeschouwing Selectievoetbal 27 september

De competitie is afgelopen zondag gestart. Daarin was er een teleurstelling in Vlaardingen, een mooi debuut in de hoofdklasse in Zevenhuizen en een mooie overwinning eveneens in Zevenhuizen. De kop is eraf, komende zondag spelen we de tweede ronde. Allemaal thuis bovendien.

DONK 1 ging afgelopen zondag in de absolute slotfase onnodig onderuit in Vlaardingen tegen VFC. Niet dat er een goede wedstrijd op de mat werd gelegd, maar ook de tegenstander speelde in deze eerste wedstrijd nog niet hoogstaand. Een sportieve wedstrijd die eigenlijk in een gelijkspel behoorde te eindigen ging daardoor teleurstellend verloren. Daar gingen we vooraf niet vanuit en betekende een domper na de goede voorbereiding. Maar de weg is nog lang.

Zondag spelen we sinds lange tijd weer thuis en ontvangen dan Xerxes/DZB zondag. Een tegenstander met een roemrucht verleden, maar waarbij de focus binnen die club vooral op de zaterdag ligt. De eerste wedstrijd van Xerxes/DZB ging eveneens met 2-1 verloren tegen RVC. Ook zij zullen dus gebrand zijn op herstel.

Bij DONK zijn er nog steeds wat onzekerheden over de fitheid en daarmee beschikbaarheid van een aantal spelers. De training op donderdag geeft nog geen duidelijk beeld. Jordy de Jong zullen we in ieder geval nog moeten missen. Zondag zullen de mannen die wel in het veld staan er alles aan gaan doen om de 3 punten in Gouda te houden. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter van Loenen voor de eerste maal.

DONK 2 beleefde een droomdebuut in de reserve hoofdklasse. In deze zware competitie zal het afwachten zijn hoe de verhoudingen echt liggen, maar maximaal beginnen is altijd lekker. De uitwedstrijd tegen Groeneweg 2 werd in de slotfase beslist door een prachtige counter effectief afgerond door Ossie al Guhfri (die ook al de 1-0 had aangetekend). De eerste 3 punten in de hoofdklasse waren daarmee een feit. Een betere start konden we ons niet wensen. Komende zondag komt Foreholte 2 naar Gouda. Ook zij hebben de eerste 3 punten in de pocket door een stevige 5-2 overwinning op RKDEO 2. Er kan derhalve pittige weerstand verwacht worden. Om 11 uur is de aftrap onder leiding van scheidsrechter Broere.

Tenslotte zijn de mannen van DONK 3 ook de competitie gestart met een overwinning. Groeneweg 3 werd net als Groeneweg 2 door DONK 2 knap in eigen huis verslagen. Ook een mooi begin dus. Zondag speelt het 3e tegen CWO 2 uit Vlaardingen. Ook deze wedstrijd begint om 11 uur.

Alle selectieteams spelen zondag dus een thuiswedstrijd. U bent van harte welkom waarbij we uiteraard de Corona maatregelen van de club respecteren. Alle spelers, begeleiders, scheidsrechters en supporters; veel plezier!!!