Voorbeschouwing selectievoetbal 27 oktober

In het laatste weekend van oktober staan er weer 3 interessante thuiswedstrijden op het programma. Afgelopen weekend scoorden DONK2 en DONK3 de volle 3 punten en was in Reeuwijk RVC’33 helaas net iets sterker dan onze jongens van DONK1.


DONK1 kan zondag toch weer aanhaken bij de bovenste ploegen. Daarvoor moeten de 3 punten wel in eigen huis blijven in de confrontatie met Meeuwenplaat. De vorige wedstrijd tegen RVC ging dus zondag uiteindelijk met 3-1 verloren. Lastige, fysiek sterke tegenstander die voetballend op een hobbelig grasveld hun favoriete opportunistische spel konden spelen. Ook doordat ze nagenoeg de gehele wedstrijd op voorsprong hebben gestaan. Maar aan de andere kant, RVC speelde dat spelletje ook gewoon goed en met volle overtuiging. Alle credits dus ook voor hen. Toch is er ook door DONK keihard geknokt voor een resultaat. Misschien was dat ene punt ook eigenlijk wel verdiend geweest, zeker op basis van een sterke fase in de eerste helft waarbij we verzuimden op voorsprong te komen. 


Zondag weer een nieuwe kans. De tegenstander komt uit Spijkenisse en beleeft een lastige seizoensstart met 3 punten uit 4 wedstrijden. Alleen de uitwedstrijd tegen PVCV leverde 3 punten op, afgelopen zondag ging Antibarbari met een grote overwinning (0-7) weg bij Meeuwenplaat. We treffen derhalve een getergde tegenstander die aan zal willen haken. Thuis hebben we echter nog steeds de maximale score en dat willen we natuurlijk graag zou houden. Ook zondag zal dat nog moeten gebeuren zonder in ieder geval Jordy de Jong. De wedstrijd begint traditioneel om 14 uur en wordt in goede banen geleid door de heer van Slooten. 


Ook DONK2 speelt zondag weer thuis. Na 5 wedstrijden kunnen we stellen dat we met de koppositie (10 uit 5) een prachtige start beleven. Afgelopen zondag werd uit tegen Wippolder met 0-4 duidelijk waartoe het tweede in staat is. Daarnaast werd donderdag ook in de beker vakkundig afgerekend met FC Zoetermeer (6-1). Het is duidelijk dat DONK2 on-fire is. Zondag komt er wederom een Delftse tegenstander in het veld met Concordia. Concordia heeft ook gewoon een goede start met 8 punten uit 5 wedstrijden. Een mooie wedstrijd tussen 2 ploegen die elkaar op voorhand niet veel lijken te ontlopen. We starten thuis altijd om 11 uur. Dit keer onder leiding van scheidsrechter de heer Zondag.


Tenslotte hebben we DONK3. Na de zeperd tegen Antibarbari volgde een prima herstel tegen Xerxes/DZB2 (0-5 winst). Onze Slowaakse aanwinst Samuel bleek direct goud waard met 3 goals. Zondag gaat het derde verder tegen eveneens middenmoter HWD2. Ook DONK3 begint om 11 uur nadat scheidsrechter de Brito daarvoor het sein heeft gegeven.
Allemaal weer heel veel succes en laten we er voor gaan dat de laatste zondag in oktober 9 punten gaan opleveren.