Voorbeschouwing selectievoetbal 20 september; het gaat weer beginnen !!!

Na 6 weken van voorbereiding gaan we zondag eindelijk weer echt starten met een hopelijk dit seizoen volledig af te ronden voetbalcompetitie van de selectie elftallen. DONK 1 doet dat in de tweede klasse, DONK 2 in de reserve hoofdklasse en DONK 3 in de reserve derde klasse. Eindelijk weer wedstrijden om de punten en de eer. Het gaat weer beginnen !!!

DONK 1 kende tot afgelopen zaterdag een prima voorbereiding. Relatief hoge weerstand van 2e en 1e klassers werd meer dan prima bestreden met een gretige groep. Echter afgelopen zaterdag mislukte de generale repetitie in de Zilk tegen het geroutineerde van Nispen waar een contingent aan ex-Noordwijk spelers liet zien dat ervaring op hoger niveau heel wat waard is. Daarnaast zat er bij DONK geen benzine in de motor en klopte er in de veldbezetting niet veel van. Gevolg was een wedstrijd waarin we heel veel onnodige meters hebben afgelegd, veel onnauwkeurige passes hadden en daarom veel te vaak in duel kwamen tegen de fysieke Zilkers. Ook al misten we een aantal potentiële basisspelers mag dat met deze groep geen excuus meer zijn. Een terechte nederlaag was het gevolg en helaas betekende dat ook een teleurstellende uitschakeling in de beker. Een competitie waarin we toch ook een ambitie hadden.

Het zal deze week waarschijnlijk niet zo moeilijk zijn geweest voor de trainers om duidelijk te maken dat het verschil tussen ROAC-uit en van Nispen-uit veel te groot was. Het kan niet anders dan dat onze mannen iets recht willen gaan zetten in de seizoensopener. Dat moet gaan gebeuren in Vlaardingen tegen VFC en dat is zeker geen makkie. Vorig seizoen hebben we VFC alleen in een thuiswedstrijd getroffen en trok de tegenstander met 1-2 aan het langste eind. VFC heeft een redelijke voorbereiding gedraaid onder de nieuwe trainer Jesper Gudde, maar ook daar werd de volgende bekerronde gemist door 2 nederlagen in de poule.

Zondag gaan onze jongens aanhaken bij het niveau van de wedstrijden tegen ROAC, Olympia en Deltasport en daarmee laten zien dat de wedstrijd tegen van Nispen een uitzondering was. De jongens kunnen alle steun gebruiken in Vlaardingen waar scheidsrechter Verhoeve om 14 uur laat aftrappen. Een 3-punter om mee te starten; we gaan er voor !!!

DONK 2 kende een gesmeerde voorbereiding waarin alle bekerwedstrijden werden omgezet in winst en daarmee werd uiteraard ook de volgende ronde bereikt. Een mooie start voor het team dat het dit jaar op het allerhoogste niveau voor reserveteams – de Hoofdklasse – mag gaan laten zien. Een prachtige uitdaging natuurlijk tegen tegenstanders met beroemde namen en een roemruchte historie als Quick, VOC, Spartaan’20, SJC en DHC. DONK 2 zet onze club ook heel nadrukkelijk op de voetbalkaart ! Zondag start de reis tegen streekgenoot Groeneweg 2 wat ook op dit mooie niveau uitkomt met haar tweede elftal. We gaan op bezoek in Zevenhuizen waar scheidsrechter de Jong om 10.30 de wedstrijd laat starten. Wij wensen de spelers en begeleiders van DONK 2 een prachtig sportjaar in deze mooie competitie.

Tenslotte DONK 3. Ook deze groep is al weer een aantal weken gretig aan het trainen. Na 3 bekerwedstrijden tegen sterke tegenstanders willen zij ook graag van start in de competitie. Hun seizoensopening is eveneens in Zevenhuizen tegen Groeneweg 3. Deze wedstrijd begint om 10 uur. Met een beetje geluk kunt u daar dus de ontwikkelingen op 2 velden volgen.
Wij wensen iedereen zondag een mooie seizoensstart toe. Veel plezier en succes allemaal !!!