Voorbeschouwing selectievoetbal 20 oktober

Bij de start van de herfstvakantie staat a.s. zondag de 5e speelronde op het programma voor de selectieteams. Het beloven weer interessante wedstrijden te worden.

Afgelopen zondag boekte DONK1 haar tweede winstpartij in deze competitie. Het volkomen onbekende maar naar later bleek oerdegelijke VVIJ werd met 3-1 verdiend verslagen. 2 snelle goals na rust kwamen op een mooi moment, maar over de hele wedstrijd was DONK voetballend duidelijk de betere geweest. 7 uit 4 zijn cijfers die duiden op een prima competitiestart.

Zondag volgt de eerste regioderby voor onze jongens. Op Kaagjesland in Reeuwijk-Dorp zullen we het op gaan nemen tegen RVC’33. Een weerzien met de broers Dave en Ralph Tol. RVC’33 heeft een fysiek sterke ploeg, maar met Wouter Sluijs en vooral Frank Stolwijk ook 2 zeer goede voetballers. Het Reeuwijkse collectief versloeg afgelopen zondag ONA met maar liefst 1-4. Een hele knappe prestatie en RVC is daarmee nog ongeslagen in deze competitie bovendien. We zijn dus gewaarschuwd en met name de wedstrijd op gras tegen Antibarbari zal ons de nodige lessen hebben geleerd die we zondag goed kunnen gebruiken. Mouwen opstropen, strijd leveren en de duels winnen om daarna voetballend het verschil proberen te maken. Winst levert een plek in de top 3 op en zou een droomstart in de 2e klasse betekenen. Zondag starten we in Reeuwijk om 14.30 uur olv scheidsrechter van Sprang. Jordy de Jong zal helaas nog niet van de partij zijn.

Ook DONK2 won afgelopen zondag voor de tweede keer. Het tweede elftal van hoofdklasser Leonidas werd met een duidelijke 5-1 overwinning naar Rotterdam terug gestuurd. Uitermate knappe prestatie van de mannen van Overkamp, Paap en Vat. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Wippolder uit Delft op de rol. Deze ploeg staat met 6 punten 1 plek en 1 punt lager dan DONK2. Zondag starten we in Delft om 11.30 uur.

Tenslotte DONK3. Afgelopen zondag fors onderuit tegen Antibarbari. Ook de manier waarop was niet zoals we van DONK3 kennen. Er zijn deze week de nodige gesprekken gevoerd om de neuzen weer allemaal dezelfde richting op te krijgen. Zondag gaan we weer positief aan de bak in Rotterdam tegen Xerxes DZB 2. Aanvang is 11 uur op sportpark Faas Wilkes.

Alle spelers, begeleiders en supporters weer heel veel succes en plezier