Voorbeschouwing selectievoetbal 2 juni

Afgelopen zondag behaalde DONK1 een – op basis van de 2e helft – terechte 4-2 overwinning op Blijdorp. Eerst zelf winnen was sowieso noodzakelijk. Helaas deed ASC wel wat wij de week ervoor vergaten, namelijk RKDES naar een nederlaag spelen. Daardoor promoveren IJsselmonde en ASC rechtstreeks en zijn DONK, RKDES en DIOS aangewezen op de nacompetitie om dat voorbeeld te volgen. Helaas een omweg, maar nog steeds alles in eigen hand.

De nacompetitie voor DONK begint echter pas 2e Pinksterdag (10 juni). Tegenstander is Stompwijk, de nummer 13 uit 2e klasse C. Winst op Stompwijk betekent promotie naar de 2e klasse. Verlies betekent een herkansing. Locatie is in onderling overleg vastgesteld op het splinternieuwe kunstgras van  Moerkapelle. Houdt u de website en social media kanalen van DONK de komende dagen in de gaten voor nadere info. Laten we massaal onze jongens gaan steunen!!!

Wie ook uw steun kunnen gebruiken, zijn de mannen van DONK 3. Elders op site heeft u al wat kunnen lezen. Een prachtig seizoen kan bekroond worden met promotie naar de res. 2e klasse (de klasse waarin DONK 2  kampioen werd). Voor DONK 3 is het wel aankomende zondag direct aan de bak. Tegenstander in deze halve finale is CWO 2 uit Vlaardingen.

We spelen thuis om 11 uur. De jongens van Edwin Top en Raymond Gelderblom kunnen alle steun gebruiken. Bij winst speelt DONK 3 op 10 juni (2e Pinksterdag, net als DONK 1) een finale op neutraal terrein tegen Meeuwenplaat 2.

DONK2 tenslotte sloot vorige week haar succesvolle seizoen af in stijl met een overwinning tegen Excelsior’20. Kampioenwaardig afscheid en een mooie uitzwaaiwedstrijd voor trainer Frank van Loon.

Zondag zien we u graag weer bij DONK 3 en dan gaan we ons daarna opmaken voor (hopelijk) 2 finales…

Veel succes en plezier allemaal.