Voorbeschouwing selectievoetbal 2 februari

Na de aftrap van de tweede seizoenshelft in het afgelopen weekend staat de volgende speeldag voor de deur voor de selectie elftallen. We hebben alle tegentanders nu 1x gehad en we beginnen aan de terugronde. Hierbij de voorbeschouwing voor komend weekend.

DONK 1 speelde in de opening van de tweede seizoenshelft afgelopen zondag niet haar beste wedstrijd. We bleven echter wel doorgaan waar we in 2019 mee gestopt waren; winnen. Daarmee boekten we de 5e overwinning op rij. Dat is gewoon een knappe en een prachtige reeks en daarmee staan we stevig aan kop in de tweede periode.

Zowel ons eigen verslag op de DONK-site als het verslag in het AD waren kritisch over het niveau van de thuiswedstrijd tegen PVCV. Dat was niet helemaal onterecht, maar zo zuur als met name het AD de zaken verwoordde was het nou ook weer niet. Je kunt ook zeggen dat we gewoon prima verdedigd hebben en op de beslissende momenten dodelijk effectief zijn omgegaan met de mogelijkheden. PVCV was op basis van hetgeen ze zondag lieten zien sowieso een ploeg die te laag op de ranglijst staat. Al met al een prima overwinning dus.

De uitslagen op de andere velden waren na afloop niet in ons nadeel. In de totale stand kwamen we steviger op de 3e plek te staan (5 punten achter koploper ONA) , maar vooral het feit dat we in de tweede periode een voorsprong hebben genomen van 5 punten zorgde voor een goed humeur tijdens de 3e helft. In deze periode zijn er nu nog 4 speelronden te spelen.

Zondag gaat DONK1 naar Spijkenisse om het op te nemen tegen Meeuwenplaat. Zoals Pieter in de nabeschouwing zondag al aangaf een ideale wedstrijd om in de euforie over uit te glijden. Nu we dat vooraf weten, zal er absoluut deze week aandacht gegeven zijn aan dit feit. Zondag kunnen we een volgende stap zetten naar een succesvol seizoenseinde. Daarvoor is de juiste focus heel belangrijk als scheidsrechter Lit om 14 uur het startsein geeft. We hebben alle kwaliteiten in huis om met 3 punten terug te keren uit Spijkenisse. Alle 20 selectiespelers zijn fit en beschikbaar, wat een luxe !!!

DONK2 speelde afgelopen zondag voor hetgeen het waard was tegen koploper Antibarbari. Vooraf stonden we 4 punten achter en we wilden dit gaatje graag dichten. Daarvoor hebben we ook zeker de mogelijkheden gehad, maar van Antibarbari heb je pas gewonnen na het laatste fluitsignaal. Na een (gezien de kansen magere) 1-0 voorsprong bij rust, bogen de onverzettelijke studenten uit Kralingen in de tweede helft in 3 minuten de wedstrijd om. DONK kreeg daarna zeker nog mogelijkheden op de verdiende gelijkmaker, maar met name de keeper van Antibarbari bleek een moeilijk te passeren obstakel. Betekent dat we nu halverwege een achterstand van 7 punten hebben opgelopen op deze tegenstander. Het wordt lastig – maar zeker niet onmogelijk – om dit ongedaan te maken.

Komende zondag reist DONK2 af naar Delft waar het in Concordia 2 de volgende tegenstander ontmoet. In de thuiswedstrijd bleek dit zeker niet de minste tegenstander in de competitie te zijn, dus we moeten wederom aan de bak. Om 11.30 uur starten we onder leiding van scheidsrechter Vis.

DONK 3 tenslotte ging afgelopen zondag met 1-3 onderuit tegen laagvlieger Coal 2. Het wordt zaak voor het derde om de komende wedstrijden de nodige punten te gaan halen om niet in de problemen terecht te komen. Komende zondag spelen we wederom tegen een tweede elftal. Dit keer tegen HWD2 uit Rotterdam Overschie.

Allemaal heel veel succes en plezier !!!