Voorbeschouwing selectievoetbal 15 december

Aanstaande zondag staat de laatste competitiezondag voor de feestdagenstop al weer voor de deur. Dat betekent dat we toe zijn aan onze 12e wedstrijdronde.

DONK 1 gaat in die 12e speelronde de degens kruisen met stadgenoot ONA. Een heuse stadsderby van 2 clubs die hemelsbreed nog geen kilometer van elkaar afliggen. Het is al weer een aantal jaar geleden dat deze wedstrijd in competitieverband gespeeld is. Een mooi affiche.

Afgelopen zondag werd in Bodegraven uiteindelijk met 1-3 afgerekend met ESTO. In een hele goede eerste helft (waarna het scorebord met een 1-2 voorsprong zeker de verhoudingen op het veld niet weergaf) zakte het niveau in de tweede helft aanzienlijk. Zonder echte grote doelkansen weg te geven overigens. Dat betekende dat de twee rake kopballen van Marvin en de goal vlak voor tijd van de “lopende” Bas het verschil bepaalden. 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden en samen met IJsselmonde (en ONA, maar zij behaalden periode 1 al) aan kop van de tweede periode. Een mooi vertrekpunt voor de wedstrijd van zondag. Kan onze jonge talentvolle groep het de koploper lastig maken in eigen huis?

ONA heeft de zeges onder leiding van clubman good-old Wlllem Dekker aan elkaar geregen. ONA heeft inmiddels periode 1 op zak alsmede 7 punten voorsprong in de stand op Antibarbari. Alleen RVC wist de punten tegen ONA te bemachtigen, de andere 10 wedstrijden was de volle buit voor ONA. Een uitermate knappe prestatie die respect afdwingt. Afgelopen zondag moest ook VVIJ – weliswaar met minimaal verschil – haar meerdere erkennen in de stadgenoot. ONA koppelt traditioneel strijdlust aan individuele kwaliteit. Pieter, John en de spelersgroep gaan daarop een passend antwoord verzinnen.

Na zondag is het dus winterstop en dus is er een vervelender afsluiting denkbaar dan het spelen van een derby op een ongetwijfeld overvolle Walvisstraat. Nog mooier dan het spelen is het winnen van derbies. Daarmee zou ook de mooie positie in de tweede periode alsmede in de stand gehandhaafd blijven. De blessure- en herstelgroep wordt langzamer minder groot. Alleen Mark van Doeland en Rik Bogaard zijn zondag nog niet beschikbaar. Er valt weer te kiezen voor de technische staf. Scheidsrechter Rampersad zal om 14 uur voor de aftrap fluiten.

DONK 2 speelt zondag ter afsluiting van een erg goede eerste seizoenshelft een uitwedstrijd tegen Zwervers Capelle. Zwervers staat 4e in de stand en is dus echt een concurrent voor de eindzege. Afgelopen zondag werd er door DONK 2 in Delft met 1-1 gelijk gespeeld tegen DHC 2, Dit gebeurde zonder Lars Honkoop en Marco Douma, toch 2 sterkhouders van de ploeg. DHC was bovendien de nummer 3 in de stand en dus ook directe concurrent. Een pittige wedstrijd waarbij we lang het beste van het spel en de beste kansen hadden, maar uiteindelijk 1 punt kon worden toegevoegd. Doelpuntenrobot Jesse Bottinga was vlak voor rust succesvol met een echte en hele knappe spitsengoal bij de eerste paal. Zondag is het zaak om in Capelle goed af te sluiten en met 3 punten richting Gouda terug te keren. Vervolgens speelt DONK 2 dan komende dinsdag nog een bekerwedstrijd uit tegen Haastrecht 2. Eerst dus naar Capelle, we beginnen daar om 11 uur onder leiding van de heer Dias de Brito.

DONK 3 behaalde ook afgelopen zondag weer een verdienstelijk punt tegen het hooggeplaatste Steeds Hoger 2. Vlak voor tijd moesten onze jongens toch de 1-1 accepteren, maar al met al was er toch tevredenheid over het spel en de teamgeest. Aanstaande zondag sluit DONK 3 de eerste seizoenshelft af bij en tegen Leonidas 3. Gaan er nog 3 punten aan het totaal worden toegevoegd? DONK 3 speelt zondag om 10.15 uur onder leiding van scheidsrechter Boendermaker.

We wensen iedereen op deze derby-zondag heel veel plezier binnen en buiten de lijnen.