Voorbeschouwing selectievoetbal 12/13 september

Het komend weekend staat de laatste stap in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het programma. De over het algemeen zeer goed verlopen voorbereiding op seizoen 2020-2021 wordt daarmee afgesloten. Laten we hopen dat deze voorbereiding gaat leiden tot een seizoen wat een grotendeels normaal verloop kent en waarin we de stijgende lijn kunnen doortrekken. De voorbereiding geeft aanleiding tot voorzichtig positivisme.

DONK 1 rondt de voorbereiding af met een bekerwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser van Nispen uit de Zilk. Een club waartegen we als DONK zijnde geen rijke historie hebben. De Zilk licht in het meest noordwestelijk puntje van Zuid Holland en maakt voetballend deel uit van de roemruchte Bollenstreek. van Nispen is de laatste jaren opgeklommen tot de tweede klasse zaterdag in een gebied waar ook de grote zaterdagclubs (o.a. Quick Boys, FC Lisse, Noordwijk en Rijsnburges Boys) huisvesten. Dat op zich is al een knappe prestatie. Een gebied ook waar het voetbal erg enthousiast beleefd wordt. Van Nispen heeft een aantal spelers in de ploeg die o.a. bij Noordwijk 2e/3e divisie voetbal in de benen hebben.
Van Nispen begon de bekerpoule met een 1-4 nederlaag tegen ROAC maar verraste vorige week een 4-5 uit-overwinning tegen Deltasport. Daarmee heeft de ploeg dus 3 punten uit 2 wedstrijden vergaard.

DONK speelt tot nu toe een prima voorbereiding. Een brede groep aan spelers is in wisselende samenstelling uitgekomen tegen voornamelijk tegenstanders van gelijk of hoger niveau. Langzaam wordt toegewerkt naar de competitievorm. Afgelopen zondag boden we prima partij tegen het fysiek sterke en dynamische ROAC. Een hele goede teamprestatie en een fantastische omhaal van Marvin Vat betekende een verdiend punt waarmee we op 4 uit 2 staan in de poule. Grote domper was wel dat Jordy de Jong opnieuw geblesseerd raakte aan de knie.

Zaterdag wordt er om 15.00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Oosterlaken. Voor DONK volstaat een gelijkspel om door te bekeren, maar daar gaan we uiteraard niet voor.

DONK 2 speelt net als DONK 1 ook een prima voorbereiding met o.a. 2 klinkende overwinningen (9-0 tegen Slikkerveer 3 en 2-0 tegen Antibarbari 3) in de beker.  Ook deze groep werkt toe naar de uitdaging in de competitie in de reserve hoofdklasse. Zondag wordt de bekerpoule afgesloten met een echte derby. Om 11 uur wordt er op de Walvisstraat gespeeld tegen ONA 2. De volgende bekerronde kan daar definitief veilig gesteld worden. Een mooie afsluiting van een goede voorbereiding. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Vork.

Tenslotte DONK 3. De groep traint inmiddels onder leiding van Henk van der Eem en Steven Boere/Raymond Gelderblom (dank heren !!!). Een nipte nederlaag tegen SVH 2 werd afgelopen zondag gevolgd door een 2-2 gelijkspel tegen HBS 4. De stijgende lijn moet worden vervolgd tegen Stompwijk 3 waartegen zondag om 10.30 uur in een uitwedstrijd wordt aangetreden.

Iedereen heel veel succes en plezier in de laatste wedstrijden voordat we volgende week de competitie gaan starten!!!