Voorbeschouwing selectievoetbal 11 oktober; Blijft het leuk…?

Afgelopen zondag deden de selectie-elftallen van DONK hele goede zaken. De volle buit voor DONK 1 en DONK 2 en een knap gelijkspel bij koploper Antibarbari voor DONK 3. Prachtige uitslagen, bij vlagen heel aardig voetbal maar 3x op een troosteloos en leeg sportpark zonder DONK supporters. Blijft het leuk op deze manier is dan de vraag?

Als je het aan de spelers en begeleiders vraagt zal er na afgelopen zondag nog niet veel kritiek zijn, maar voetbal is ook een sociale bezigheid waarbij meelevend publiek, kleedkamerhumor en een 3e helft met je ploeggenoten en supporters een wezenlijk onderdeel zijn. Dat is voorlopig even allemaal weg. Laten we hopen voor korte duur.

Afgelopen zondag speelde DONK 1 uit tegen COAL in Rotterdam. Hoewel de nieuwe regels duidelijk zijn, waren daar overigens wel heel veel “officials” van de thuisclub die naast de spelers en begeleiders op het complex waren. Dat betekende dus geen wedstrijd zonder, maar met nagenoeg alleen thuispubliek…degene die er waren kwamen ogen en oren te kort. Een wedstrijd met alles erop en eraan. De thuisploeg was heel lang zeker niet de mindere van onze jongens. Bovendien speelden ze vanaf minuut 40 t/m 70 met een man meer door een ongelukkige 2e gele kaart voor Jeffrey van Dam. Maar DONK rechtte in ondertal nadrukkelijk de rug, maakte vele vuile meters op het zware zompige veld en maakte bovendien op psychologisch goede momenten (direct na de 1-0, vlak voor rust en nadat de storm van COAL na rust was gaan liggen) 3 prachtige doelpunten. Nadat de levensgevaarlijke nummer 10 van COAL zijn ploeg opzichtig benadeelde door ook een 2e gele – dus rode – kaart te krijgen (en de trainer van COAL het ook nog verstandig vond om 1-op-1 achterin te gaan spelen) liep het tiental van DONK over de kapot gespeelde Rotterdammers heen. Dat resulteerde in een terechte, volwassen maar wel een beetje geflatteerde 1-6 overwinning.

Zondag komen er goede bekende van onze trainer op bezoek. ESTO komt naar Gouda en daarmee spelen we de eerste regio derby. Helaas dus zonder publiek. De Bodegraafse ploeg van trainer Biekman heeft afgelopen zondag niet gespeeld agv Corona gevallen bij IJsselmonde, maar won in de openingswedstrijd van de competitie wel van het sterke Antibarbari. We kunnen onze borst nat maken. Kunnen we de 2 doelpuntrijke zeges in de afgelopen weken een goed vervolg geven? Als het team zo voor elkaar blijft strijden als afgelopen zondag is die kans zeker aanwezig want de kwaliteit is er sowieso.

DONK 2 speelde na de verliespartij van vorige week tegen Foreholte nu in Noordwijk tegen SJC. Daar werden de regels wel netjes gehandhaafd en was er helemaal geen publiek langs de lijn. Het publiek van de thuisploeg wat er normaal zou zijn heeft daarmee niet zo veel gemist van hun eigen ploeg. De mogelijk aanwezige Donkianen daarentegen hebben een puike teamprestatie van de mannen van het tweede moeten missen. SJC speelt met haar eerste elftal verdienstelijk in de hoofdklasse, maar de tweede selectie werd vakkundig aan de kant geschoven door een scherp spelend DONK 2. Na een 2-2- ruststand werd er in de 2e helft keurig uitgelopen naar een zeer knappe 2-5 overwinning. SJC heeft nagenoeg geen kans gekregen tegen de sterke verdediging onder leiding van Damian van Veen (die achteraf bleek een gebroken neus te hebben opgelopen) en voorin maakten Ossie, Jesse en Mellah het de 4 verdedigers van SJC voortdurend lastig. Zondag komt er weer een tweede elftal van een hoofdklasser op bezoek. Tegen TOGB 2 gaat DONK 2 om 11 uur voor de derde winstpartij van deze competitie.

DONK 3 behaalde zondag een mooi punt tegen de sterke studenten van Antibarbari. Ook zij gaan zondag verder met een thuiswedstrijd en ook hier is de tegenstander TOGB (3) uit Berkel en Rodenrijs. TOGB heeft 6 punten uit de eerste 3 wedstrijden en zal geen makkie zijn. DONK 3 start eveneens om 11 uur.

Ook zondag zal het helaas zo zijn dat er wederom geen publiek op het complex van DONK aanwezig mag zijn. Via het Twitter account van de club @svDonk en via RTV Gouwestad Sport wordt er wel verslag gedaan om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Spelers en begeleiding heel veel succes en plezier.