Voorbeschouwing selectievoetbal 1 maart

A.s. zondag hervatten we na een weekend carnaval de competitie. Op de agenda staat de 4 weken geleden volledig afgelaste speelronde i.v.m. storm Ciara

Dat betekent zondag voor DONK 1 dus een nieuwe uitdaging in de vorm van RVC’33. De blauw witte mannen uit Reeuwijk-dorp zullen gebrand zijn op een resultaat want de eerste 2 wedstrijden na de winterstop gingen verloren tegen ESTO en Excelsior’20. Afgelopen zondag werd de eerder gestaakt wedstrijd tegen COAL uitgespeeld. Het werd 5-0 nadat men was begonnen bij 3-0 en een tegenstander die maar met 9 man in het veld mocht staan.

RVC’33 heeft al een aantal jaren een lastig te bespelen ploeg. Het hechte collectief, een compacte opportunistische speelwijze en de kwaliteit van Frank Stolwijk zullen het zondag DONK erg moeilijk proberen te maken. De uitwedstrijd ging in september onterecht met 2-1 verloren. Ook wij hebben dus wat goed te maken. Onze vrienden Dave en Ralph Tol ontvangen we uiteraard hartelijk maar we willen wel aan kop blijven in de 2e periode. Scheidsrechter is de heer Straver en we beginnen traditioneel om 14 uur.

DONK 2 speelde haar laatste wedstrijd 2 weken geleden tegen Den Hoorn 2. Er werd een knappe 0-2 overwinning geboekt waardoor de 2e plaats aanzienlijk steviger is ingenomen. Zondag spelen we weer thuis, opnieuw tegen een ploeg uit de regio Delft; Wippolder 2. Qua stand geen hoogvlieger, maar dat zegt niet altijd wat. Een winstpartij zou welkom zijn. Scheidsrechter Jerphanion laat om 11 uur aftrappen.

DONK 3 won haar laatste 2 wedstrijden tegen HWD 2 en Groeneweg 3. Komende zondag komt de drager van de rode lantaarn naar Gouda. Dat biedt dus wederom perspectief. Er wordt door DONK 3 eveneens om 11 uur afgetrapt tegen Xerxes DZB 2.

We wensen spelers, begeleiding, arbitrage en publiek heel veel plezier en succes zondag