Voorbeschouwing selectievoetbal 1 december

Aanstaande zondag staat het selectievoetbal in het teken van 3 thuiswedstrijden tegen Excelsior’20. Alle elftallen spelen tegen deze zelfde tegenstander uit Schiedam.

Afgelopen zondag wist DONK1 na 2 verliespartijen weer eens te winnen. Voor het eerst dit seizoen werd de volle buit gepakt in een uitwedstrijd. Tegen COAL werd op een echte grasmat een stevige pot voetbal omgezet in 3 winstpunten. Inderdaad net geen clean sheet, maar wel een hele goede opsteker die volgde na herstel wat al zichtbaar was in de 2 beker- en oefenwedstrijden die aan deze zondag vooraf gingen. We scoorden ook weer 4 keer, maar het allerbelangrijkste was de overtuiging dit potje – ook in de de vele duels – hoe dan ook te willen winnen. De aanvallers waren zondag gevaarlijk en kwamen alle 3 tot scoren. Het moet echter ook wel gezegd worden dat zij in de rug goed gesteund werden door een solide middenveld met de uitblinkende krachtpatser Jeffrey van Dam in de hoofdrol. Zondag gaan we verder op het eigen kunstgras. We spelen tegen Excelsior’20. Zij maken net als DONK deel uit van een hele brede middenmoot met 13 punten uit 9 wedstrijden. Een mooie gelegenheid om ons te vestigen in de bovenste helft van de stand. Pieter van Zoest kan om uiteenlopende redenen geen beroep doen op Rik Bogaard, Bas Houdijk, Jordy de Jong en Mark van Doeland. Om 14 uur start de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter van Dijk.

DONK2 speelt dus ook thuis, eveneens tegen Excelsior’20. Na het binnenhalen van de tweede periode leek afgelopen zondag ook WCR verslagen te gaan worden. Een 3-0 voorsprong werd echter in het laatste deel van de wedstrijd onnodig verspeeld. We moesten met 3-3 genoegen nemen en omdat Antibarbari wel won staan zij nu alleen aan kop. Een gelijkspel wat voelde als een nederlaag dus. Zondag is er kans op revanche en om aan de top van ranglijst te blijven. De komende weken zullen daarin belangrijk zijn, want de ploegen uit het linkerrijtje gaan er nu aan komen. Eerst zondag Excelsior verslaan. Om 11 uur starten we onder leiding van scheidsrechter van der Ploeg

Dan hebben we uiteraard ook nog DONK 3. Het is zaak dat de mannen van het derde hun karakter gaan tonen. 2 forse nederlagen op een rij zouden zondag gevolgd moeten worden door weer eens een 3-punter. Het team staat te laag, kan beter maar dan moeten wel de schouders als collectief eronder worden gezet. Excelsior 3 zal geen makkie worden, want zij staan met 18 punten op de 2e plaats.

Zondag is de laatste zondag dat de selectieteam in 2019 een thuiswedstrijd gaan spelen. Een mooie gelegenheid om de teams nog een x te komen steunen. U bent van harte welkom en we wensen spelers, begeleiders en arbitrage veel succes en plezier.