VEP F1 – DONK F1, uitslag 6-3

Vandaag de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Vep.In de beker hadden wij ook verloren van deze ploeg maar aangezien wij nu derde stonden dacht ik dat we meer kans zouden maken.Helaas was dit niet het geval wat uit mijn verslag zal blijken.

De eerste helft begonnen we goed,we waren iets beter als Vep die een elftal hadden met een paar fysiek grote jongens achterin.Na ongeveer 5 minuten spelen gaf Sil een mooie steekbal naar Mo en deze ronde goed af 0-1 .Hierna echter werden wij teruggedrongen en enkele corners achter elkaar van Vep stichten veel gevaar voor ons doel.Toch was het een counter van Vep die de 1-1 betekende,er kwam hierna een periode aan waarin wij erg mat speelde en Vep rook dat er meer te halen was.Stijn was echter goed op dreef en met enkele hele goede reddingen hield hij ons lang op de been.Ik stond achter zijn doel en gaf hem complimenten en per minuut zag je hem groeien (raakte bijna met zijn hoofd de lat, haha ) Toch moest hij zich ook gewonnen geven na een hard afstandsschot wat de 1-2 betekende.

De tweede helft kwamen wij goed uit de kleedkamer zette gelijk druk en al gauw viel de 2-2 uit een corner van Sil.Vep was na 10 minuten nog niet bij ons doel geweest en de terechte 2-3 viel dan ook niet lang hierna ,een uittrap van Stijn kwam bij Sil en Mo terecht en deze zorgde ervoor dat via Mo de bal in het netje belande.Ik dacht punten in de tas en naar Gouda.

Toch liep het even anders, wat er toen gebeurde loopt eigenlijk als een rode draad door onze competitie wedstrijden heen naar mijn bescheiden mening.Na de voorsprong bleven wij druk geven en letten dan niet op onze restverdediging.Anders gezegd we gaan met teveel jongens naar voren en slechts 1 of 2 spelers blijven achterin.Dan komt opeens de omschakeling als wij in balbezit zijn,Vep krijgt de bal schiet hem hard naar voren en via de zijkanten stoomt er dan een speler van Vep op en vaak staan er dan spelers van vep ongedekt te wachten op de voorzet.Zo werden wij bv tegen ARC ook weg gecounterd en meerdere wedstrijden pakken wij zo doelpunten tegen.Nou weet ik niet of je bij de F jes dit via trainingsoefeningen moet proberen uit te leggen of dat je dit op deze leeftijd juist nog niet moet doen ,misschien iets voor Marcel van Dijk om daar antwoord op te geven.We doen het natuurlijk heel goed in de 1 ste klas laat dit duidelijk zijn.
Na de wedstrijd kregen wij als ouders van Arjan en Roy een leuk kerstboompje ,een heel leuk gebaar vind ik voor de echte bikkels langs de lijn.

Als afsluiter van mijn verslag wilde ik Lenie het jongere zusje van Manuela haha (moeder van Tim,ik mag Manula zeggen ) even in het zonnetje zetten. Ik zie Lenie vaak bij Tim staan kijken en ook door de weeks kom ik ze vaak tegen in de kantine.Na wat speurwerk kwam ik erachter dat zij in het JOC bij Donk zit en dat verklaard dus dat zij vaak op Donk aanwezig is.Heel mijn spelers/trainers carrière heb ik altijd veel respect gehad voor zulke mensen die zich belangeloos inzetten voor een club.Gelukkig is Lenie ook dit jaar niet meegenomen in de zak van Sinterklaas en gaat ze hopelijk door met haar goede werk bij Donk.

tot volgende week Marco