Update Coronavirus en Sluiting Sportcomplex sv DONK

Zoals iedereen inmiddels heeft kunnen vernemen, zijn de vorige maatregelen m.b.t. de pandemie van Corona ook voor sportclubs weer verlengd en daardoor zal Ons clubhuis, zoals de berichtgeving nu is, tot 28 April 2020 gesloten zijn voor wedstrijden, trainingen, en andere bijeenkomsten/activiteiten.

Daarnaast heeft de KNVB een standpunt ingenomen met betrekking tot het uitspelen van de huidige competitie. De competitie is per direct AFGELOPEN. Er zijn geen kampioenen en/of degradanten, alle competities worden in het nieuwe seizoen weer opgestart,  Dat geldt voor DONK 1, 2 en 3.

Voor alle overige teams moeten we per eind mei weer de inschrijvingen doen voor het nieuwe seizoen en kunnen we zelf aangeven in welke Klasse men wil/kan gaan spelen.

Hieronder het bericht van de KNVB inzake het besluit.

Waar de KNVB wel eventueel rekening mee heeft gehouden met dit besluit is, dat als we nog een beetje positief kunnen zijn, en er vanaf half mei weer getraind zou kunnen gaan worden, we wellicht in juni onze toernooien door kunnen laten gaan, zoals gepland, nu competities niet worden afgemaakt in de maand juni. Dit omdat dat voor verenigingen nog wel e.e.a. kan opleveren aan omzet voor de verenigingen.

Quote van KNVB: Richten op verenigingsleven

“Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.”

We zullen de berichtgeving van het RIVM en de Overheid en KNVB  volgen en aan de hand daarvan eventuele ontwikkelingen weer via de website communiceren.

Sterkte in deze stille periode, blijf gezond, probeer in beweging te blijven en hopelijk tot spoedig op ons complex.

Vriendelijke groet