UPDATE CORONA REGELS DD 3 MAART 2021

De regering heeft dinsdagavond 23 februari weer een toespraak gehouden en heeft enkele versoepelingen aangekondigd, waaronder het weer mogen trainen voor alle leeftijdsgroepen tot en met 26 jaar Spelende leden van 27 jaar en ouder mogen wel trainen, maar alleen in groepjes van 2, op afstand etc..(deze regel geldt dus nog steeds)

De jeugd heeft sinds mei 2020 al door mogen en kunnen trainen, en nadat de competitie half oktober 2020 weer werd stil gelegd is de jeugd enthousiast door blijven trainen met dank aan trainers, ouders en kinderen.

Vanaf woensdag 3 maart mogen naast de huidige jeugdgroepen dus ook weer senioren tot en met 26 jaar in groepsverband trainen. Let wel, op het veld mag je dicht bij elkaar komen, buiten het veld gelden nog steeds alle regels zoals afstand houden, 1,5 meter, handen wassen etc. Kleedkamers en douches alsmede kantine blijven nog steeds gesloten.

We hopen dat de Overheid snel in zal zien, dat ook de leden van 27 jaar en ouder weer graag willen trainen in groepsverband en met hun eigen teams. Dat zal allemaal afhangen van de situatie in het land omtrent verspreiding van het coronavirus en aantal besmettingen. Via mail zullen de seniorenteams worden geïnformeerd wat de mogelijkheden zijn op de velden, aangezien er in ieder geval tot ten minste 15 maart 2021 ook nog rekening moet worden gehouden met de avondklok.

Daarnaast heeft de KNVB vandaag besloten dat de competities niet meer zullen worden afgemaakt dit seizoen. De KNVB hoopt dat we in augustus 2021 wel weer met een nieuw seizoen kunnen en mogen starten. De KNVB zal zich nog wel inspannen om een RegioCup te gaan organiseren voor alle categorieën, waarbij men de gedachte heeft dat vanaf half april/eind april dit zou kunnen gaan opstarten en tot in juni zal doorlopen. Dat houdt in dat er poules zullen worden samengesteld, waarbij teams toch nog wat wedstrijden kunnen spelen tegen andere teams uit de regio, zodat de reisafstanden beperkt blijven. Vanaf wanneer dit gaat gebeuren zullen we moeten afwachten, want momenteel mag er nog helemaal niets in competitievorm.

Voor degene die weer mogen en willen gaan trainen; Veel plezier, voor hen die nog niet mogen gaan trainen; probeer nog even vol te houden en hopelijk mogen jullie ook snel weer trainen.

Updates zullen weer via de website volgen en/of via coördinatoren en leiders/trainers.

Bestuur sv DONK