TWEEDE DRIEPUNTER VOOR DONK DONK-HOV/DJSCR 2-0

DONK is erin geslaagd ook zijn tweede wedstrijd in winst om te zetten. Aan de Nieuwe DONKstraat werd HOV/DJSCR overtuigend met 2-0 verslagen.

DONK’s trainer Rob Gieben zag zich genoodzaakt om zijn basisteam op een drietal belangrijke posities te wijzigen. Zo ontbrak het complete centrale verdedigingsduo, Michael Verdouw en Jeffrey Ysselsteyn, als gevolg van blessures, terwijl Jeffrey van Dam kennis had gemaakt met een nieuwe spelregel: twee gele kaarten in dezelfde wedstrijd betekent sinds dit jaar een automatische schorsing van een wedstrijd. De vervangers, Werner Overkamp, Marvin Vat en Mark van Doeland (op de voor hem onbekende 6-positie) kweten zich echter uitstekend van hun taak. DONK overtuigde sowieso in defensief opzicht. Er werd amper een kans weggegeven.

HOV/DJSCR van zijn kant legde een verzorgd spelletje op de mat met de behendige Marmoub als regisseur. Toch was het DONK dat het eerst van zich deed spreken. Al in de derde en vierde minuut konen de eerste kansen voor de thuisclub worden genoteerd na goede combinaties. Charaf Akoub had echter net iets te veel tijd nodig.

In de 9e minuut werd Georgio Petridis in schietpositie gebracht. De middenvelder drukte goed af, maar keeper Etabachi redde bekwaam.

Hierna luwde het offensief van DONK. Na een terecht wegens buitenspel afgekeurde goal van spits Khahifi kreeg HOV/DJSCR meer en meer greep op het middenveld. Tot kansen leidde dit echter niet, omdat de Goudse defensie, met een weer prima spelende Jordi de Jong, geen krimp gaf.

Vlak voor rust was het toch DONK dat de eerste tik leek te gaan uitdelen. HOV/DJSCR, dat Salazar al had gewisseld voor Akchar, mocht Vrouwe Fortuna dankbaar zijn dat Sjors van Hanswijk de bal, na een vloeiende combinatie met Rik Bogaard en Charaf Akoub, vlak voor het vijandelijke doel tegen de lat werkte. Beide ploegen gingen dus met een brilstand aan de thee. In de eerste helft was er geel voor Donkiaan Sjors van Hanswijk.

In de tweede helft startte DONK met Imad El Yousfi voor Charaf Akoub. Er waren amper dertig seconden gespeeld toen de thuisploeg als een scheermes door de Rotterdamse defensie sneed. Sjors van Hanswijk werd op links gelanceerd en diens uitstekende voorzet werd door de goed ingekomen Georgio Petridis tegen de touwen gewerkt, 1-0.

HOV/DJSCR was hierna duidelijk enige tijd de kluts kwijt en er waren binnen een minuut gele kaarten voor Hasmaoui en Rosario.

In de 53ste minuut had DONK op 2-0 moeten komen. Na een uitstekende pass van de sterk spelende DONK-aanvoerder Rik Bogaard liet Imad El Yousfi  iedereen zijn hielen zien en koerst op het doel van HOV/DJSCR af. De matchwinner van vorige week besloot voor eigen succes te gaan terwijl twee van zijn teamgenoten vogelvrij voor het doel stonden. Het schot van Imad El Yousfi verdween net naast de verste paal.

In de 56ste minuut kreeg HOV/DJSCR zijn eerste en naar later zou blijken enige kans van de wedstrijd. Ricardo van der Wolf dook onverwacht op in de buurt van de eerste paal maar schoot net naast.

DONK was er niet van geschrokken. De ploeg bleef de ruimtes goed benutten, had de organisatie op het middenveld veel beter op orde, waardoor de Rotterdamse spelmaker Marmoub werd geneutraliseerd, en kreeg nog een paar dotten van kansen. De eerste daarvan was echter raak. Weer kwam Sjors van Hanswijk los van zijn opponent. De linkerspits zette keihard voor waarna de bal door Wessel Akerboom met zijn middenrif in het Rotterdamse doel werd gewerkt, 2-0. Dat de doelpuntenmaker na deze curieuze treffer een flinke opknapbeurt nodig had mocht de pret niet drukken.

In de 65ste minuut, vier minuten na de 2-0, was het alweer bijna raak. Dit keer vond Sjors van Hanswijk de voet van de vrijstaande Rik Bogaard. De aanvoerder schoot echter ruim over.

HOV/DJSCR probeerde hierna het tij te keren met twee verse krachten. Het mocht echter niet baten. DONK liet zich iets terug zakken waarna Imad El Yousfi bijna profiteerde van de ontstane ruimte na een fraaie pass van Rik Bogaaard. Alleen voor keeper Ethabachi moest hij echter zijn meerdere erkennen in de Rotterdamse sluitpost.

Het laatste kwartier had weinig meer om het lijf, behalve dan dat een subtiele assist van de voor Georgio Petridis ingevallen Justin Vat op Rik Bogaard niet tot een geldige treffer leidde wegens vermeend buitenspel.

Gele kaarten waren er nog voor Dave Tol en Werner Overkamp aan DONK-zijde en voor twee spelers van HOV/SJDCR.

Al met al een dik verdiende overwinning voor DONK dat veel beter voor de dag kwam dan op de openingszondag tegen Stolwijk. Scheidsrechter Jordi Bizid was wat kwistig met zijn gele kaarten maar leidde verder prima.

DONK’s trainer Rob Gieben had kwalitatief twee verschillende helften gezien. In de eerste helft was er aan de bal weliswaar sprake van goed voetbal op het middenveld, maar ontbrak het in die linie aan een goede communicatie waardoor HOV/DJSCR’s middenveld in de zone te veel ruimte kreeg. Door een tactische aanpassing liep dat in de tweede helft veel beter met de verdiende overwinning tot gevolg.

Komende zondag gaat DONK op bezoek bij het Waddinxveense ASW.