Topper in de 4e klasse eindigt onbeslist! VOC 5 – DONK 3 uitslag: 3 – 3

El Pasador had zich verheugt op deze zondag. Er stond namelijk een mooi affiche op het programma, nummer 1 VOC 5 tegen nummer 2 DONK 3. Beide ploegen deze competitie nog ongeslagen, dus er stond iets op het spel. In de 1e helft was er waardering over en weer, maar hier was in de 2e helft helaas weinig meer van te merken.

DONK begon iets te afwachtend aan het duel, waardoor er veelvuldig balbezit was voor VOC. Die konden echter op het moment dat ze bij het doel kwamen niets origineels verzinnen waardoor er nauwelijks gevaar ontstond voor het doel van De Blok. Gaandeweg de 1e helft kwam DONK beter in haar spel met onmiddellijk een aantal levensgrote kansen voor Van der Stad tot gevolg. Tot 2x toe kon hij echter, 1 tegen 1 met de keeper, hier niet van profiteren. Uiteindelijk wist Malaka de ban te breken door met een bekeken schot de keeper kansloos te laten. In deze fase was DONK de bovenliggende partij, maar kon het verschil helaas niet groter gemaakt worden. Aan de andere kant een ongevaarlijke bal die voor iedereen langs ging, maar in een mêlee van spelers raakt Desmond zijn tegenstander, waardoor de bal op de stip ging. VOC drukte feilloos af waardoor de stand weer gelijk was. Kort voor de rust pakte Van der Stad zijn revanche door in een scrimmage voor het doel als enige naar de bal te blijven kijken. Ruststand 1 – 2.

De sfeer werd er in de 2e helft, zoals gezegd, dus niet beter op. Totaal onnodig een opstootje na ongeveer 10 minuten, waarbij beide ploegen zich niet onbetuigd lieten. Of het nou aan de scheidsrechter (hij had de 2e helft last van de laagstaande zon, waardoor hij het niet zo goed meer zag), tegenstander (ik hoop dat ze dit verslag ook lezen, zodat ze elkaar hier op kunnen aanspreken, want de ziekte “Kanker” wordt niemand vrolijk van), onszelf (hou op met provoceren, reageren, want voetballen kunnen we gelukkig beter) of wie dan ook lag, het blijft voor iedereen een hobby die met plezier beoefend hoort te worden. DONK was meteen na het opstootje van slag en binnen 5 minuten kon VOC 2x profiteren, waardoor de 1e nederlaag van het seizoen dreigde voor DONK 3. Gelukkig kon de rug op tijd nog gerecht worden, waardoor Van Driel, inmiddels doorgeschoven naar de punt van de aanval, alsnog de gelijkmaker kon aantekenen. Hierdoor blijft het gat tussen beide ploegen 6 punten in het voordeel van VOC 5 (DONK 3, 2 wedstrijden minder gespeeld).

Volgende week gaan we verder met de thuiswedstrijd tegen Haastrecht 3, Aanvang 12.00 uur Sportpark DONK. Hopelijk nu een wat gezelligere wedstrijd.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador