Thuiscomplex DONK 3 duurt voort…….!! DONK 3 – Nieuwerkerk 4 uitslag: 0 – 2

Het is om moedeloos van te worden. Uit lukt op of één of andere manier alles, maar thuis kunnen we geen pepernoot meer raken. De kansen waren er wel degelijk, maar het wil gewoon maar niet lukken. Tot overmaat van ramp ook nog een eigen doelpunt in de 1e helft en een rode kaart in de 2e helft.

De gehele 1e helft was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Nieuwerkerk, jonge ploeg en hard werkend, kon eigenlijk nauwelijks gevaarlijk worden. Slechts één keer werd een afstandsschot snoeihard op de lat geschoten, maar verder was er verdedigend weinig aan de hand voor DONK. Dat we uiteindelijk halverwege op een 0 – 1 achterstand kwamen was dan ook niet de verdienste van Nieuwerkerk. Een scene uit fc Knudde werd feilloos nagespeeld door Capitano Bazen en de BoB. Lange bal laten stuiteren, terug gekopt door Jaap, maar Dirk stond iets te ver voor zijn doel, dus prachtig doelpunt. Niets aan de hand dachten we toen nog, want we waren beter alleen nog te slordig om echt gevaarlijk te worden. Scheidsrechter besloot echter om vanaf dit moment ook zijn stempel op de wedstrijd te gaan drukken. Na de wedstrijd moest hij gelijk aan het werk (waarschijnlijk als zanger), want in het veld probeerde hij zijn stem zo weinig mogelijk te gebruiken, waardoor normaal communiceren niet mogelijk was met deze man. Dit leverde Malaka zijn 1e gele kaart op wegens, jawel commentaar op zijn eigen spelers. Grote kans voor Van der Stad richting het eind van de 1e helft, maar hij weet de bal niet richting de hoek te sturen. Ook komt de Heij een aantal maal gevaarlijk op, maar steeds is de bal voorlangs te hard.

2e Helft beginnen we vol goede moed weer met aanvallen, maar al snel blijkt dat het niet onze middag gaat worden. Binnen 5 minuten 2x opzettelijk geel, waarvan 1x Malaka (1 + 1 = nog steeds 2), dus douchen. Zelfs met 10 man komen er genoeg kansen, maar de precisie ontbrak. Nieuwerkerk had met een beetje slimheid de wedstrijd al lang in het slot kunnen gooien. Maar omdat ze dit nalieten bleef het tot het einde mogelijk om nog een punt te bemachtigen. Uiteindelijk in de blessuretijd wist Nieuwerkerk dan toch de bevrijdende 0 – 2 binnen te werken. El Pasador heeft het zelf allemaal niet live gezien, maar mannen we staan nog steeds 4e, dus kop omhoog. Vooraf hadden we getekend voor een 4e plek, dus hard blijven werken en wie weet wat de rest van het seizoen ons dan nog brengt.

Komende donderdag gaan we verder voor de Beker. DONK 3 – Delft 2, aanvang 20.00 uur

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador