Terugblik Nieuwjaarsreceptie en Opening Jubileumjaar 100 jaar sv DONK

Zondag 5 januari 2020 was het dan zo ver. De jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie stond op het programma en tevens zou vandaag het Jubileumjaar geopend worden.

In de ochtend had de selectie een training afgewerkt, vervolgens een lunch genoten, samen met de spelers van OUD DONK, welke weer keurig was geregeld door onze barmedewerkers, Ronald, Lenie en Teuni. Aansluitend werd de wedstrijd tussen Oud DONK en huidig DONK gespeeld onder leiding van Paul Schippers onder toeziend oog van diverse overige selectiespelers en al de nodige geïnteresseerden. De oudjes konden het dit jaar niet bol werken tegen een hele jonge fitte groep en zodoende eindigde de wedstrijd met een 7 – 0 overwinning voor de huidige lichting.

Na afloop van de wedstrijd stroomde de kantine al behoorlijk vol en werden de nodige handjes geschut en de Beste Wensen aan een ieder tegoed gedaan en bovenal goede gezondheid toegewenst. Inmiddels waren er ook al mensen van de lokale media binnen gekomen. Een journalist van het AD Groene Hart en fotograaf en tevens een cameraman van Gouwestad Televisie, die opnamen kwam maken van onze bijeenkomst deze middag. (via website Gouwestad is opname vanaf komende week te zien)

Om 15.30 uur begon voorzitter Ruud Lubken enigszins gespannen aan zijn Nieuwjaarsspeech, waarin aandacht werd gevraagd voor de mensen die ons helaas zijn ontvallen in het afgelopen jaar, de verlenging van het contract van Pieter van Zoest bekend werd gemaakt, er werd terug gekeken op afgelopen jaar qua activiteiten en voetbalinspanningen, en werd aangegeven dat bij de jongste pupillen weer een toename was van nieuwe leden. Aan het eind van deze speech werd een Toost uitgebracht op het nieuwe Jubileumjaar met een heerlijk glas champagne, uitgedeeld door onze vrouwen van  DONK Vrouwen Zaterdag 1.

Hierna werd het oudste erelid, mevr. Van Kralingen, naar voren gevraagd om het jubileumjaar te openen door een rode knop in te drukken en  pats…. op het grote beeldscherm werd een film getoond met in vogelvlucht beelden vanaf 1920 tot en met heden. Alle aanwezigen zaten geboeid te kijken naar deze film, die vakkundig was samengesteld door Ruud Lubken en Jeroen de Jong. Aan het einde van de film werd het Jubileumtenue op het scherm getoond en na de knallen van confettikanonnen kwamen vervolgens de huidige spelers van DONK 1 binnen gelopen met dit tenue aan, wat door iedereen als mooi werd ervaren.

Gerrit Schinkel gaf hierna uitleg over de totstandkoming van het tenue naar het idee van de Jubileumcommissie en verder uitgewerkt door Pieter van Houten en leverancier van de kleding en tevens werd het programma voor het jaar 2020 vermeld..

Hierna kon iedereen weer even op adem komen door wat te drinken te bestellen waarna na 10 minuten het programma verder ging met de huldiging van onze jubilarissen en de benoeming van 2 Leden van Verdienste. Allereerst bedankte de voorzitter Jeroen de Jong voor zijn vele inspanningen om de Jubileumfilm in orde te maken door hem een fles rode wijn met jubileumlogo daarop te overhandigen tezamen met een bloemetje.

Vervolgens haalde Ruud Lubken alle jubilarissen naar voren met voor een ieder nog enkele woorden, waar zij bloemen kregen en hun speldje opgespeld kregen door de Karin de Heij, waarna dhr. Hogenelst nog even het woord wilde hebben, waarin hij de vereniging een warm hart toe droeg en de vereniging veel succes wenste in de toekomst.

De jubilarissen zijn:

• 25 jaar lid Yerno de Heij
  • 40 jaar lid Martin Moons en Steef Boere
  • 50 jaar lid Marcel van Leeuwen en Piet Hein v.d. Kroon
  • 65 jaar lid Jan Hogenelst en Jan Nuijen
  • 70 jaar lid Jan Bredie

Ruud Lubken heeft daarna met een omschrijving getracht aan te geven wie de leden van Verdienste waren, maar na de eerste aanwijzingen werd al snel duidelijk dat dit Patrick Akerboom en Frank Moons werden. Zij zijn door het Bestuur benoemd tot Lid van Verdienste van sv DONK.

Als klap op de vuurpijl is de voorzitter Ruud Lubken geïnterviewd door Gouwestad televisie en heeft hij aan de journalist van het AD Groene Hart enkele vragen beantwoord voor een leuk stuk in de krant met een foto van het nieuwe jubileumtenue waarna alle aanwezigen nog een gezellige middag hadden met muziek van WiJe the party DJ(Jeroen de Jong).

Foto’s zijn op deze middag genomen door Gwen van Erp en via deze link kunt u deze allemaal bekijken.

Bestuur sv DONK